Diari La Veu del País Valencià
Suport i recel: les reaccions de sindicats i treballadors als plans de Montón per a l’Hospital de La Ribera

Els plans de la Conselleria de Sanitat per als treballadors de l’Hospital de La Ribera han rebut reaccions dispars de la plantilla. El marc laboral anunciat aquest dijous per la consellera Carmen Montón per a convertir els empleats actuals en personal laboral indefinit no fix ha trobat bona acollida entre els sindicats presents a la taula sectorial de Sanitat, CCOO-PV, el Sindicat de Metges d’Assistència Pública (SIMAP) i el sindicat mèdic CESM.

No comparteix, però, la postura dels sindicats l’associació Sanitat Sols Una, que agrupa prop de 200 professionals del centre hospitalari contraris a la reversió de la concessió. El seu principal argument per a rebutjar els plans de la Generalitat és que els treballadors seran acomiadats quan l’hospital que dóna servici a les comarques de la Ribera Alta i la Ribera Baixa s’integre a la xarxa pública, l’1 d’abril del 2018.

CCOO-PV vol impedir per llei el model Alzira

La secretària general de la Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de CCOO-PV, Rosa Atienzar, veu “positiva” la proposta de la Conselleria de Sanitat Universal. “S’han compromés a mantindre els llocs de treball, restablir els drets del personal estatutari, incrementar la plantilla en funció de les necessitats i mantindre la cartera de servicis amb la garantia de l’atenció sanitària”, ha apuntat.

La central sindical, fins i tot, ha reclamat impedir legalment la recuperació del model Alzira de gestió privada de la sanitat pública. A més, ha demanat a Ribera Salud “i a la resta d’actors que li donen suport, que accepten la decisió de l’administració de no renovar el contracte i deixen d’intoxicar el procés”.

El representant del SIMAP s’ha mostrat satisfet amb el plantejament de Montón i ha defensat que l’administració serà “més garantista” i tendirà a convertir els llocs de treball en places de personal estatutari. El president del CESM, Andrés Cánovas, ha qualificat la proposta de “molt adequada” i ha remarcat que la Conselleria continuarà negociant per a millorar les condicions laborals a l’hospital.

Sanitat Sols Una titlla Montón de “mentidera”

En canvi, el col·lectiu Sanitat Sols Una ha advertit que fer indefinits no fixos els treballadors significa que cap dels empleats tinga el lloc de treball assegurat, com assegura Montón que passarà l’1 d’abril del 2018. L’associació tem que en el futur es convoque una oferta pública d’ocupació i s’acomiade la plantilla actual.

“Quan convoquen l’oposició que incloga la teua plaça, te’n vas al carrer”, ha tuitejat el col·lectiu, que ha titllat la consellera de “mentidera” per assegurar que cap treballador de la concessió serà acomiadat quan es produïsca la reversió.

En paral·lel, un infermer del centre descontent amb la desprivatització de l’hospital ha iniciat una recollida de firmes mitjançant el portal Change.org. La petició, que ahir dijous ja havia recollit més de 4.000 signatures, augura “llargs desplaçaments a València perquè els malalts siguen tractats” o, el que és pitjor, “no arribar a temps a València per a ser intervinguts” en cas que Ribera Salud deixe de gestionar l’hospital situat a Alzira.

Comparteix

Icona de pantalla completa