Diari La Veu del País Valencià
Les hores punta de les compres a València

De set a huit de la vesprada és l’hora punta d’afluència a l’eix més comercial de València: el carrer de Colón. Així ho reflecteix l’Informe Big Data sobre Comportament del Consumidor, elaborat per TC Group Solutions, que mesura, a través de sensors, el trànsit de vianants als principals carrers comercials per a orientar els operadors sobre els punts més rendibles per a situar una botiga.

El moment àlgid d’afluència a Colón té lloc els dissabtes de set a huit, quan passen per aquesta via 1.493 persones de mitjana, una xifra similar a la dels divendres (1.493 vianants). Per contra, la franja horària de menys trànsit de vianants és de les dos del migdia a les quatre de la vesprada, amb l’única excepció dels divendres, quan el trànsit supera el miler de vianants per hora.

L’afluència de vianants al carrer de Colón baixa del miler de persones per hora a partir de les nou de la nit, excepte els dissabtes. Aquest dia de la setmana, transita per la via comercial una mitjana 1.052 vianants fins a les deu de la nit.

Afluència de vianants per hora i dia de la setmana. Font: TC Group Solutions.

L’afluència cau a la meitat els diumenges

Malgrat la liberalització dels horaris comercials, el carrer de Colón de València registra els diumenges la dada de trànsit de vianants més baixa de la setmana, amb una mitjana de vora 9.677 persones al llarg de l’any 2016. L’únic moment del dia en què s’anima l’afluència és la franja de les set a les huit de la vesprada, quan s’assoleixen els 970 vianants per hora.

La baixa afluència de consumidors als carrers comercials els diumenges segueix la tònica d’eixos comercials equivalents d’altres ciutats, com ara el passeig de Gràcia de Barcelona, segons l’estudi, que apunta una caiguda del 5,88% en el trànsit total de vianants al carrer de Colón al llarg del 2016. El trànsit mitjà és de 14.553 persones al dia.

El divendres és el dia amb més afluència de consumidors, en haver-se comptabilitzat una mitjana de 16.665 persones, i el segon dia amb més trànsit de vianants és el dissabte, amb 15.462 transeünts. Els dimecres i els dilluns són els altres dies de la setmana amb menys vianants, ja que n’hi ha 14.902 i 14.501 respectivament.

Comparteix

Icona de pantalla completa