Diari La Veu del País Valencià
Bonig reitera les crítiques als pressupostos de l’Estat

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha tornat a mostrar aquest dimarts el seu rebuig a les inversions previstes en el Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per al País Valencia. Ho ha fet en una entrevista en “Los Desayunos de TVE” en què ha negat que el portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Rafael Hernando, li fera -el passat dia 6- “una estirada d’orelles” pel vot a favor dels diputats populars a la declaració institucional contra els PGE, aprovada per unanimitat. En concret, Hernando va indicar que la síndica del PP valencià “no coneix bé” els pressupostos i que esperava que, quan els coneguera amb “més en profunditat”, canviaria d’opinió.

Sobre aquest tema, Bonig ha destacat que el PP és un partit “obert” i que les discrepàncies són “sanes i positives”. A més, ha indicat que “la veritat” és que Hernando no li va fer una estirada d’orelles perquè “sap perfectament” que el PPCV “comparteix el seu projecte nacional” i és “lleial”, però “hi ha coses” que no li “agraden, com ara les inversions” arreplegades als pressupostos per al País Valencià. Per això, van demanar que “es revertisquen” perquè “si és bo per a la Comunitat Valenciana també ho és per a Espanya”.

El passat dissabte, Bonig ja va obviar l’advertiment fet des de Gènova i va reiterar el suport del PPCV al Consell per la manca d’inversions al territori valencià. Així, va tornar a manifestar el “suport” de la seua formació a la reivindicació del Govern de Ximo Puig per un major finançament estatal als Pressupostos “com és just i necessari”, segons va dir en un acte celebrat a la seu del PPCV a València. No obstant això, la síndica del PP valencià va advertir al president i la vicepresidenta del govern autonòmic, Ximo Puig i Mónica Oltra: “Vostés també han de ser responsables dels seus actes, no tota la culpa la té Madrid”.

Ferri: “Més prompte que tard, Bonig haurà de posicionar-se i decidir si està amb els valencians i ens ajuda a tombar uns pressupostos que ens discriminen o si està amb Rajoy i al servei dels interessos del seu partit”

En resposta a aquestes declaracions de Bonig, el síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, va expressar la seua preocupació davant els “missatges contradictoris” de la síndica del PP i d’altres membres de la formació conservadora sobre el “suport” a la reivindicació de la Generalitat per un major finançament estatal i l’advertència a Puig i Oltra. Per això, Ferri va advertir que “més prompte que tard, Bonig haurà de posicionar-se i decidir si està amb els valencians” i “ajuda a tombar uns pressupostos” que els “discriminen o si està amb Rajoy i al servici dels interessos del seu partit”.

Comparteix

Icona de pantalla completa