Diari La Veu del País Valencià
La campanya citrícola genera pèrdues de 131 milions

Els agricultors valencians han perdut 131 milions d’euros en la campanya citrícola 2016-2017. Ho han assegurat les entitats agràries Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana, la Unió de Llauradors, AVA-Asaja i FEPAC en un comunicat conjunt en què han reclamat mesures a les administracions públiques per a garantir la “pervivència” del sector.

Les organitzacions han detallat que les exportacions van caure un 1% en volum i un 5% en valor respecte a la campanya anterior. La situació és “especialment greu”, segons denuncien les entitats, per als productors de mandarines, que acumulen descensos de l’1% en volum i del 9% en valor de la producció exportada.

Segons han denunciat els col·lectius agraris, el conreu de cítrics està amenaçat per la manca de relleu generacional, el descens continuat de les rendes dels productos i l’absència de reciprocitat en les condicions d’accés als mercats comunitaris en comparació als productes procedents de tercers països. També hi influeixen les plagues, atribuïdes per les entitats a la laxitud dels controls fitosanitaris realitzats en la frontera en alguns estats membres de la Unió Europea.

Comparteix

Icona de pantalla completa