Diari La Veu del País Valencià
Empar Marco fitxa dos ex-RTVV per a l’equip fundacional d’à.

La directora general de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Empar Marco, està conformant l’equip que ha de portar endavant l’obertura dels nous mitjans públics. Les primeres incorporacions ja apunten la intenció de Marco de comptar amb els treballadors de l’extinta RTVV. En concret, l’encarregada de dissenyar la nova redacció única per a tots els mitjans que compondran à. (ràdio, televisió i plataforma web) serà l’extreballadora de Canal 9 i Consellera de Cultura del govern de les Illes Balears després de les eleccions de maig de 2015, Esperança Camps.

Un altre fitxatge és el del periodista radiofònic i darrer president del comité d’empresa d’RTVV durant el procés d’extinció de la societat, Albert Vicent. L’informador va treballar a Ràdio 9 quasi des del naixement de l’emissora i va ser un dels més crítics amb la gestió del PP dels mitjans públics valencians, amb denúncies de la manipulació informativa i la gestió ruïnosa de l’empresa pública. Vicent s’encarregarà de dissenyar els possibles acords amb les ràdios municipals arreu del territori, tot seguint les instruccions de Marco d’explorar la possibilitat que les emissores locals exercisquen el paper de corresponsalies de la ràdio pública.

Empar Marco s’ha envoltat també del productor televisiu César Martí, qui s’encarregarà de supervisar la graella de programació. Elena Vilanova i Ernest José Sorrentino tenen l’escomesa de revisar el material audivisual preseleccionat per a la nova programació, el pas previ a la decisió d’encarregar a les productores l’elaboració dels programes. A tots ells se’ls farà un contracte de tres mesos de durada i dins del límit econòmic de 5.900 euros marcat per la Corporació.

Comparteix

Icona de pantalla completa