Diari La Veu del País Valencià
Caravana del PP contra el Decret de Plurilingüisme

El PP de la demarcació de València recollirà firmes per totes les comarques per a “defensar els drets lingüístics” dels valencians i “rebutjar les imposicions que volen posar fi a 35 anys de lliure convivència”.

Membres del PPVAL, encapçalats pel seu president, Vicente Betoret, s’han reunit aquest matí amb experts, representants de l’àmbit educatiu, responsables d’institucions educatives, famílies i sindicalistes per a tractar les conseqüències del Decret de Plurilingüisme. Betoret ha denunciat que la normativa té com a objectiu “imposar l’ús d’una llengua sobre una altra amb la política del pensament únic”. El president dels populars valencians ha acusat el Consell de “voler trencar amb el consens aconseguit durant dècades per la Llei d’Ensenyament, una etapa en què la llengua mai servia de confrontació”.

Betoret ha explicat que el PP coordinarà la recollida de firmes a través dels alcaldes i portaveus dels municipis de la demarcació perquè “les famílies valencianes puguen expressar la seua opinió” i traslladar al conseller d’Educació, Vicent Marzà, “el no de la societat valenciana a les imposicions i les discriminacions”.

Per la seua banda, la vicesecretària del PPCV, Maria José Catalá, ha denunciat que el decret “etiqueta” els alumnes segons el nivell de valencià que trien. “Els estudiants que elegeixen estudiar en valencià són considerats, pel Consell, avançats, mentre que els que estudien en castellà són considerats com a bàsics”, ha indicat la també diputada. En opinió de Català, la política del Consell sols busca subterfugis “per a imposar el valencià per qualsevol camí”, en referència a la creació de l’Oficina de Drets Lingüístics. “És una ferramenta per a posar sancions i denúncies a les persones que no utlitzen en el seu àmbit privat el valencià, cosa que suposa un despropòsit”, ha conclòs Català.

Reprovació de Marzà

Per la seua banda, la portaveu d’Educació del grup parlamentari a les Corts, Beatriz Gascó, ha anunciat que el PP demanarà la reprovació del conseller Marzà. Ho farà a través de la presentació d’una moció en tots els municipis “pel seu incompliment sistemàtic de la Constitució, la LOMCE, l’Estatut d’Autonomia, la LUEV i els requeriments permanents del Síndic de Greuges”.

Gascó ha utilitzat les xifres de l’informe de la Sindicatura de Comptes –presentat ahir al president de les Corts– en què s’assenyala que el 37% de les queixes presentades són relatives a l’ensenyament. “Marzà sempre ha fet cas omís a les queixes interposades per centenars de famílies. Sembla que res no li impedirà imposar el seu model d’ensenyament únic encara que això supose passar per damunt del que siga. Això no pot continuar així. Recorrerem als tribunals, però també ho farem als municipis”, ha expressat Gascó.

Comparteix

Icona de pantalla completa