Diari La Veu del País Valencià
L’Electrosplash vol tornar a la Marina de València

Quatre anys després de celebrar el desé aniversari a la Malva-rosa, el festival de música electrònica, Electrosplash, vol tornar a la Marina de València per a celebrar l’edició de 2017. Deixa així Vinarós (el Baix Maestrat), per desavinènces amb el consistori i “falta de suport” de l’Alcaldia, un fet que ha propiciat que l’organització haja pres una “decisió difícil”, segons denuncia el director del festival, Vicente Salvador.

L’Electrosplash se suma a un seguit de festivals –com el Marenostrum– que volen portar el seu públic fins a la Marina, una opció que no acaba de veure’s amb bons ulls des del consistori valencià ni des del consorci del complex, ja que, com assegurava fa uns dies l’alcalde Joan Ribó, cal veure si és compatible l’impacte d’aquests tipus de festivals amb la zona i els veïns. En aquest sentit, el mateix director del consorci, Vicent Llorens, s’oposava al fet que se celebraren les Paelles Universitàries perquè la Marina “no pot convertir-se en centre del ‘macrobotelló’ de la ciutat”, recollia Levante fa uns dies.

Tot i això, Vicente Salvador ha assegurat que el contracte definitiu per a tornar a la Marina “no està encara signat”, però ho estarà aviat, apunta, ja que les reunions que ha mantingut el festival amb el Consorci València 2007 i amb l’Ajuntament de València han sigut “fructíferes”, afirma Salvador.

De tres a dos dies de festival

El festival vol quedar-se a València “per temps indefinit”, encara que això no significa que Vinaròs diga un “adéu definitiu” a la demarcació que el va veure nàixer, ja que l’equip de govern de Moncofa, segons recull Europa press, va mantindre fa uns mesos reunions amb l’organització per a acollir el festival en un futur.

El possible retorn a València implica també canvis, com ara bé passar de tres a dos dies de festival per a oferir als assistents una “experiència més intensa”, ha explicat Salvador, qui ha recordat que la programació està “molt avançada” i assegura que aquesta edició “tornarà a reunir les primeres espases de l’escena electrònica ‘underground’ internacional”.

Comparteix

Icona de pantalla completa