Diari La Veu del País Valencià
Constituïda la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes (XEMV)

La integració de les ràdios locals públiques continua avançant. El projecte, el nom del qual va ser anunciat per Diari La Veu, s’ha formalitzat hui durant la reunió que les emissores han celebrat al Museu Valencià de la Il·lustració (MUVIM) i ha de permetre la compartició de continguts, la formació dels treballadors i l’assistència tècnica sota el paraigua de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes (XEMV).

Una trentena d’emissores, de les quals hi han comparegut 25, estaven convocades pel secretari autonòmic de Comunicació, José Maria Vidal. L’acord de constitució de la XEMV s’ha completat amb una comissió de treball encapçalada pels responsables de les emissores de Picassent (Ràdio l’Om), Mislata i Pego. A aquest tercet s’hi han afegit representants d’altres emissores, com les de Bétera, l’Eliana, Albal i la Llosa de Ranes. Per primera vegada hi han assistit emissores com Benicarló i Ondara, una mostra que el projecte pren força arreu del país.

La XEMP dependrà administrativament de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i disposarà d’un personal propi encarregat de les tasques de coordinació dels continguts compartits, l’assistència tècnica i l’organització de cursos i jornades de formació. Es preveu que el finançament inicial –entre 300.000 i 500.000 euros– provinga d’aportacions de la FVMP i de la Generalitat Valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa