Diari La Veu del País Valencià
Turisme investiga dos agències de viatges pel cas de discriminació de l’hotel a Vinaròs

L’Agència Valenciana de Turisme (AVT) va obrir el passat 20 d’abril diligències per a esbrinar si, com va denunciar la Fundació Catalana de Síndrome de Down, l’hotel Roca de Vinaròs va discriminar un grup de clients que tenia reserva per a allotjar-se durant Setmana Santa. Hui, el secretari autonòmic, Francesc Colomer, ha assegurat que “s’està investigant”, ja que hi ha “una agència de viatges majorista, de Madrid, i una altra de minorista, de Balears, implicades en la cadena on s’ha produït l’errada”. El secretari autonòmic ha insistit que “s’identificarà la responsabilitat i s’actuarà en conseqüència i amb una sanció si escau”.

Fonts del departament de Turisme han assegurat que si es demostra que s’ha produït incompliment de contracte i discriminació, la sanció màxima que es podria imposar seria de 30.000 euros. Una quantitat que podria arribar als 600.000 euros amb la nova llei que prepara Turisme.

Quan es va assabentar del cas, Colomer va demanar “màxima contundència” i va qualificar els fets com un “greu acte de discriminació que no ha de permetre’s” al País Valencià. L’incident es va produir Dijous Sant, quan 8 persones amb síndrome de Down de Barcelona van acudir a l’hotel. Segons la fundació denunciant, l’establiment va “anul·lar unilateralment” la reserva que s’havia fet el 28 de febrer a través de l’agència de viatges Travelfast. L’entitat explica que l’hotel es va justificar amb un correu electrònic enviat la nit anterior on s’anunciava l’anul·lació de la reserva tot al·legant que els clients eren “minusvàlids”. Els afectats expliquen que ni tan sols se’ls va facilitar el full de reclamacions.

L’AVT s’ha posat en contacte amb la fundació per a demanar explicacions pel possible tracte discriminatori rebut pels seus membres i ha enviat un inspector per tal d’esbrinar què va succeir. Davant d’aquesta notícia, Francesc Colomer ha mostrat públicament la seua preocupació i ha lamentat l’incident que “no té res a veure amb la cultura de l’hospitalitat i amb la naturalesa d’una destinació oberta”.

L’inspector ha de verificar tots els extrems i, “sobre la base del seu informe, s’actuarà amb la màxima responsabilitat i es decidirà si és pertinent o no iniciar un procés sancionador”, ha explicat Colomer.

Comparteix

Icona de pantalla completa