Diari La Veu del País Valencià
Podem Alacant demana la dimissió d’Echávarri per ser el principal obstacle del govern del canvi

Podem Alacant ha demanat aquest divendres la dimissió de l’alcalde d’Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, ja que la formació creu que no és “la persona de consens ni el dirigent adequat per al govern del canvi”. El tripartit municipal, format per PSPV, Compromís i Guanyar Alacant (on s’integra Podem Alacant) ha sigut durament criticat per Podem perquè creu que no pot dur a terme el seu programa per la “incapacitat” del primer edil.

“L’única eixida raonable és tornar a col·locar el sentit comú al capdavant d’aquest govern, ara frustrat per complir els seus objectius amb Echávarri al capdavant”, ha indicat en un comunicat en què ha acusat l’alcalde de ser el “principal obstacle” perquè l’equip de Govern porte a terme el seu programa.

Per això, Podem Alacant sosté que és “responsabilitat” de les forces que formen el govern municipal plantejar “una alternativa” que “reconduïsca el projecte il·lusionant al qual tantes persones van donar suport en les últimes eleccions”.

En aquest sentit, han indicat que Echávarri és alcalde per “acord de tres forces polítiques”, tot i que han afirmat que “des del primer minut va posar de manifest les seues incapacitats per a ser fidel als seus compromisos i lleial als seus companys i al programa electoral amb què es va presentar”.

A més, Podem afirma conéixer “els intents” de Guanyar i de Compromís “per dur a bon port els destrellats” de l’alcalde, tot i que “en nombroses ocasions l’han disculpat, malgrat les freqüents discrepàncies”.

Així mateix, ha atribuït a Echávarri el fet que “moltes vegades” ha avalat posicions del PP “davant dels seus socis”, com “la zona franca, els horaris comercials o la ciutat participada” i ha afegit que ha manifestat el seu suport als concerts educatius, a l’expulsió de Víctor Domínguez –regidor de Guanyar de la Junta de Govern– i a la negativa a dotar de recursos Urbanisme perquè no es poguera elaborar el PGOU, entre d’altres.

La formació morada s’ha “compromès” amb el “necessari canvi de timó” i assegura que estan “obstinats” en la defensa de la democràcia i de la ciutadania, “convençuts de la necessitat d’aprofundir en les mesures que garantisquen la transparència de la gestió política i la fi de la corrupció”.

Comparteix

Icona de pantalla completa