Diari La Veu del País Valencià
La trobada amb Bashar al-Assad li costa a Agramunt el seu càrrec al Consell d’Europa

La Mesa de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (PACE) ha retirat aquest divendres la seua confiança al senador valencià del Partit Popular Pedro Agramunt com a president de la mateixa arran de la seua recent trobada a Damasc amb el president sirià, Bashar al-Assad.

Segons ha informat el Consell d’Europa en un comunicat, aquest òrgan també ha determinat que Agramunt no està autoritzat per a realitzar cap visita oficial, assistir a reunions o fer cap declaració pública en nom de l’assemblea en la seua qualitat de president. El vicepresident de l’ens, el britànic Sir Roger Gale, ha indicat que Agramunt “ha optat per no assistir” a la reunió d’aquest divendres de la Mesa i “no ha presentat una carta de dimissió”

“Com a resultat d’açò, i en el context de les actuals Normes de Procediment, en virtut de les quals el president no pot ser obligat a dimitir, la Mesa ha considerat necessari adoptar aquests passos”, ha explicat Gale, qui ha presidit la reunió. “Els estàndards i els principis de l’Assemblea Parlamentària són més importants que qualsevol membre individual i la integritat de la nostra assemblea ha de mantenir-se”, ha defensat el parlamentari britànic.

Visita polèmica

El senador del PP i el diputat del Partit Demòcrata Català, Jordi Xuclà, van viatjar a Síria el mes de març juntament amb altres parlamentaris de països europeus i russos i van ser rebuts per Al-Assad. Agramunt ha assenyalat que va fer el viatge sabent-ho el govern espanyol, però Exteriors ha explicat que se li va desaconsellar que ho fera i que l’ambaixador, davant el Consell d’Europa, va deixar clar que si es realitzava el viatge seria a títol personal i no en representació ni del govern d’Espanya ni de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa.

Després de la revolada que finalment va provocar el viatge, en particular la trobada amb Al-Assad, són varis els parlamentaris de diferents grups polítics, també del Partit Popular Europeu, que han demanat la dimissió d’Agramunt, la figura del qual sempre ha despertat recels en els sectors més antirusos, ja que l’espanyol és un ferm defensor del diàleg amb Moscou.

Comparteix

Icona de pantalla completa