Diari La Veu del País Valencià
Villena mostra el seu aparador de turisme industrial a la Fira B-Travel de Barcelona
Per primera vegada, Villena ha estat present en B-Travel, el Saló del Turisme de Barcelona, que enguany ha celebrat la seua 25a edició. B-Travel és una de les Fires de Turisme més completes de l’Estat espanyol en la qual tenen cabuda un ampli ventall d’ofertes turístiques agrupades per àrees temàtiques: cultural, actiu, sostenible, esportiu, creuers o enoturisme, entre d’altres.
Enguany, per primera vegada, B-Travel ha comptat amb l’apartat B-Industrial, on s’han mostrat els atractius turístics més interessants basats en l’antic patrimoni industrial, i també en les visites més sorprenents oferides per empreses en actiu. Villena ha estat present en B-Industrial, mostrant l’oferta d’empreses de l’àmbit agroalimentari que des de fa un temps vénen oferint productes turístics, com són les visites a cellers i almàsseres de la Ruta del Vi, i al rusquer de mel de la Piquera.

Villena ha mostrat l’oferta d’empreses de l’àmbit agroalimentari que des de fa un temps vénen oferint productes turístics

La presència enològica villenera ha vingut de la mà dels cellers de Francisco Gómez, ‘Nuestra Señora de las Virtudes i Sierra Salinas’. “Des de Turisme Villena considerem aquest un dels primers passos per a seguir treballant amb el Turisme Industrial de la nostra ciutat”, ha indicat l’edil, Mercedes Menor. Villena és un dels municipis recentment inclosos en el Pla Competitivitat de Turisme Industrial a desenvolupar per la Generalitat Valenciana en l’àrea del Vinalopó a partir d’aquest mateix any 2017.

La presència enològica villenera ha vingut de la mà dels cellers de Francisco Gómez, ‘Nuestra Señora de las Virtudes i Sierra Salinas’

Un projecte amb el qual pretenem aprofitar turísticament, en els pròxims anys, elements tan importants de la nostra oferta industrial com el calçat o l’artesania festera, entre d’altres. La presència de la regidora al costat d’una tècnica de Turisme en B-Travel ha servit, a més, per a participar en la jornada professional de turisme industrial i en les seues taules de treball.

Mercedes Menor: “Des de Turisme Villena considerem aquest un dels primers passos per a seguir treballant amb el Turisme Industrial de la nostra ciutat”

Des de Villena s’han mantingut diverses reunions per a veure com es treballa el turisme industrial en altres destinacions. A més, s’ha mantingut una trobada de treball amb l’associació de turisme industrial de Castella- la Manxa amb la idea de poder exportar la seua labor a la nostra comarca. “Cada vegada més, la nostra ciutat es coneix en àmbits més llunyans i seguirem treballant per a exportar la nostra artesania festera i els nostres cellers”, ha sentenciat Menor.

Comparteix

Icona de pantalla completa