Diari La Veu del País Valencià
Paterna opta a ser la Ciutat Europea de l’Esport 2018

El municipi de Paterna (l’Horta Oest) ha sigut l’únic del País Valencià que ha presentat candidatura per a convertir-se en Ciutat Europea de l’Esport 2018. Paterna competirà així amb altres cinc ciutats espanyoles –Talavera de la Reina, Guadalajara, Antequera, Sant Cugat del Vallés i Santa Lucia de Tirajana– per la distinció de la Federació Europea de Capitals i Ciutats de l’Esport.

Segons ha indicat el consistori en un comunicat, l’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, acompanyat del regidor d’Esports, José Manuel Mora, i del cap de l’Àrea d’Esports, Juan Núñez, ha presentat aquest dimarts la candidatura de Paterna a aquest guardó promogut per ACES-Europe. Aquest guardó reconeix l’esforç de les ciutats europees en matèria d’esports i es lliura anualment en una gala que se celebra al Parlament Europeu.

La comissió avaluadora visitarà Paterna el pròxim 26 de juny per a valorar els principals aspectes de la candidatura i serà a la fi d’octubre quan es coneixerà el municipi guanyador.

Sagredo s’ha mostrat “esperançat i il·lusionat” amb la candidatura i ha destacat la importància que suposaria aquest reconeixement “no solament per al poble, que es convertiria en un referent a nivell europeu, sinó també per als clubs i esportistes com a agraïment al treball que realitzen cada dia en la promoció de l’esport”.

Per la seua banda, el regidor d’Esports, José Manuel Mora, ha destacat el repte i l’oportunitat que suposa aquesta aspiració per al municipi. Mora ha assenyalat que Paterna “es troba molt ben posicionada” en la candidatura “gràcies a la seua àmplia oferta d’activitats i a les millores que s’estan duent a terme a les seues infraestructures esportives”.

En els últims dos anys, l’Ajuntament de Paterna ha aprovat fins a 6 milions d’euros per a la modernització de les instal·lacions esportives municipals, segons ha subratllat l’alcalde, en referència, entre altres millores, a la futura creació d’una pista d’atletisme o la rehabilitació integral de la piscina d’estiu del poliesportiu municipal entre els projectes que es duran a terme en els pròxims mesos. Així mateix, ha avançat que es construirà un camp de futbol 7 ala Ciutat Esportiva Municipal i que també s’adaptarà el camp de futbol de la Coma per a permetre el seu ús com a camp de rugbi.

Comparteix

Icona de pantalla completa