Diari La Veu del País Valencià
La Unió de Periodistes reconeix la tasca dels reporters egipcis i de la Plataforma en Defensa de la Llibertat d’Informació

La Unió de Periodistes Valencians celebrarà aquest dimecres, Dia Mundial de la Llibertat de Premsa, la 36a edició dels Premis Llibertat d’Expressió, que enguany reconeixen el treball dels periodistes i fotoperiodistes egipcis que pateixen persecució i de la Plataforma en Defensa de la Llibertat d’Informació (PDLI). L’acte tindrà lloc a les 12.00 hores, al Paranimf del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

En aquesta edició de 2017, el col·lectiu professional ha distingit els periodistes i fotoperiodistes egipcis que “han patit una persecució i un intent de ser silenciats per les autoritats d’aquest país després del colp d’estat militar d’Abdelfatah al-Sissi”, explica la Unió de Periodistes.

En representació d’aquest col·lectiu, arreplegaran el premi Belal Darder, fotoperiodista egipci condemnat a 15 anys de presó per cobrir l’agitació política que es va viure en els carrers d’Egipte després del colp de juliol de 2013; i el periodista d’Al-Jazeera, Abdullah al-Shami, detingut durant el brutal desallotjament de les acampades islamistes a Egipte i que es va declarar en una agònica vaga de fam durant 149 dies.

Per la seua banda, la Plataforma en Defensa de la Llibertat d’Informació (PDLI) ha sigut premiada per la seua “labor contra les retallades en els drets fonamentals com el de la llibertat d’expressió”, assenyala l’associació. La plataforma sorgeix de la preocupació d’un grup d’organitzacions i persones de l’àmbit jurídic, del periodisme i dels moviments socials davant les “amenaces als drets de llibertat d’informació i d’expressió a Espanya”. La seua presidenta, Virginia P. Alonso, acudirà a arreplegar el premi.

L’acte estarà presentat per la periodista Yolanda Álvarez, premi Llibertat d’Expressió 2015, que actualment desenvolupa el seu treball en Televisió Espanyola com a redactora del programa ‘En Portada’. La cerimònia compta, a més, amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa