Diari La Veu del País Valencià
Els socialistes d’Alzira celebrem l’1 de maig, dia del treballador, davant del panteó als caiguts al cementeri Municipal

Com cada 1 de maig els socialistes d’Alzira celebrem l’acte als caiguts davant del panteó a la seua memòria situat a l’entrada del cementeri de la nostra ciutat.

“Els socialistes ens hem reunit per recordar la lluita de tots aquells que tants anys, tingueren el valor d’afrontar les dificultats, per aconseguir uns drets, que a hores d’ara cada un de nosaltres disfrutem”, ha manifestat Isabel Aguilar, secretària general del PSOE a Alzira.

En 1885, un grapat de treballadors eixien al carrer per fer visible el seu missatge, una octavilla que parlava d’un dia de rebel·lió, no de descans, un dia que amb força, la unitat de l’exercit dels treballadors es va mobilitzar, en contra del que en aquell temps era injust. Un dia de protesta contra l’opressió i la tirania, contra la ignorància i la guerra de tot tipus. Un dia en el qual començava la jornada de huit hores.

Malauradament aquells que eixiren al carrer, fent us de la llibertat d’expressió, foren detinguts i empresonats, pel que el règim d’aquell moment interpreten anar en contra del sistema.

“Des d’aquell moment els socialdemòcrates continuem eixint al carrer fent-nos ressò d’aquelles paraules, d’aquell esforç, d’aquella valentia, d’uns homes que lluitaren pel dret a treballar dignament”, ha matisat Aguilar.

La secretària general va ser l’encarregada de dirigir a tots els presents un missatge emotiu, recordant que, des d’aquell 1 de maig de 1885, estem lluitant per mantindre els nostres drets, encara que les últimes reformes, portades a terme pel Govern Estatal del PP, han intentat desmuntar, amb mesures que poden destruir tot el camí recorregut.

També va destacar el treball i l’esforç dels sindicalistes i que és moment de tornar a donar força als representants dels treballadors i lluitar per un mateix objectiu.

Els regidors del Grup Municipal en l’Ajuntament d’Alzira, Fernando Pascual, Pepe Grau, la presidenta de l’agrupació Socialista d’Alzira, Chelo Montalvá acompanyaren la secretària general, Isabel Aguilar, i als companys i companyes que, amb la seua tasca, la seua dedicació lluiten pels drets aconseguits, que dia rere dia donen constància del camí recorregut i que, davant les dificultats hi ha que fer-se més fort, més valent, ja que en la unió està la força.

Comparteix

Icona de pantalla completa