Diari La Veu del País Valencià
Llíria – 9 poblacions del Camp de Túria-Serrans formaran part de la xarxa OIR de la Generalitat

Garcia: “El Consell, a través de la Conselleria d’Habitatge, vol impulsar la generació d’ocupació a través de la rehabilitació, dinamitzant el sector de la construcció i les seves subsectores”.

Llíria, Marines, Olocau i Riba-roja de la comarca del Camp de Túria, i Casas Bajas, Xelva, Sot de Xera i Tuejar dels Serrans, són de les primeres 80 localitats valencianes que han signat amb la Conselleria d’Habitatge els convenis per a potenciar la rehabilitació i la creació d’una xarxa d’oficines d’informació per dinamitzar la rehabilitació edificatòria, la regeneració i la renovació urbana en els municipis de la Comunitat Valenciana a través dels respectius ajuntaments.

Per al diputat autonòmic de Compromís, Paco Garcia Latorre, aquesta és una gran notícia, ja que des de Compromís s’ha estat reivindicant i treballant perquè aquest servei d’oficines d’Informació i de Rehabilitació, el qual estava centralitzat en una única oficina a la Ciutat de Llíria i que va donar cobertura a aquestes dues comarques durant dècades, va ser suprimit en anteriors etapes del PP. Però, que amb aquests nous convenis es va a recuperar i descentralitzar, ja que les entitats locals signants dels convenis passaran a formar part de la xarxa d’Oficines d’Informació i Rehabilitació (OIR) de la Generalitat.

El diputat autonòmic apunta que, en cada municipi adherit al conveni s’establirà un punt d’informació per oferir als ciutadans interessats, així com als professionals i empreses del sector, tota la informació relativa sobre la importància de la rehabilitació.

Garcia destaca que el nou Govern del Botànic, dins del nou model econòmic que es vol desenvolupar, està impulsant nous recursos i línies d’ajudes a la rehabilitació, accessibilitat i implantació d’energies renovables. Primer va ser el Pla Renhata, amb 4 milions d’euros, i ara, aquest segon programa amb la xarxa OIR, on els ciutadans i ajuntaments tindran la informació més a prop i directa, alhora que es potenciarà la creació d’ocupació lligada al sector de la construcció i els seus derivats.

Amb la signatura dels convenis, els ajuntaments estaran presents en accions de la Mesa de Rehabilitació i col·laboraran en el procés participatiu de l’Estratègia Valenciana per a la Renovació Urbana i aportaran informació a l’Observatori de l’Hàbitat i Segregació Urbana.

Per la seua banda, la Conselleria d’Habitatge proporcionarà material i suport per complir el compromís de les OIR i propiciarà l’accés a promocions de formació específica per a tècnics en matèria de rehabilitació urbana i edificatòria. Així mateix, proporcionarà informació de projectes, activitat del registre d’IEE o uns altres com el d’ARRU, EDUS, així com dels informes que vaja publicant l’Observatori de l’Hàbitat i informarà sobre la concessió d’ajudes públiques relatives a rehabilitació edificatòria i regeneració urbana.

Comparteix

Icona de pantalla completa