Diari La Veu del País Valencià
Santa Cecília de Puçol obté el primer premi en el Certamen de Bandes de Música de la Sénia
El Centre Musical i Instructiu de Puçol va aconseguir el primer premi i 4.000 euros en el XI Certamen Internacional de Bandes de Música Vila de la Sénia, en un concurs en què va interpretar dos pasdobles, la peça obligada per a tots els participants (Obertura senienca de José Rafael Pascual) i una obra lliure que en aquest cas va ser Valhalla de Francisco Zacarés.
El premi, segons la seua presidenta Dori Cubillo, “permet compensar les despeses d’autobús i allotjament a Peníscola, però sobretot és un reconeixement al treball ben fet, ja que Zacarés va vindre a veure’ns a l’assaig i ens va ajudar a entendre la seua música sobre l’Olimp dels Déus víkings”.
El certamen de la Sénia està dirigit a bandes no professionals de fins a cent músics i es divideix en dos categories segons el nombre d’intèrprets. Puçol va participar en la categoria segona, amb el suport de cinc reforços, tots ells músics consagrats i àmpliament coneguts a Puçol, sempre sota la direcció de Xesco Guillem.
En la seua categoria, Santa Cecília tenia com a rivals les poblacions d’Agost i Saragossa, imposant-se a aquesta última, després de la desfilada a l’aire lliure interpretant un pasdoble que no entrava a concurs i, ja sobre l’escenari, amb tres peces: Llunt de València de M. Asins Arbó, l’obligada Obertura senienca i l’estrela de la nit, Valhalla de Francisco Zacarés.

Comparteix

Icona de pantalla completa