Diari La Veu del País Valencià
Contelles (PP): Compromís vol aplicar el full de ruta catalanista per a acabar amb les diputacions

La portaveu del PP en la Diputació de València i aspirant a presidir la formació a la demarcació, Mari Carmen Contelles, ha assegurat aquest diumenge que Compromís “vol aplicar el full de ruta catalanista per a acabar amb les diputacions i desmembrar el nostre territori”.

En un comunicat, Contelles s’ha referit en aquests termes a la proposició de llei impulsada per la coalició a les Corts fa poc més d’una setmana amb la intenció d’aconseguir un reconeixement legal de les comarques com a demarcacions territorials homologades, una iniciativa que, a parer de la dirigent del PP, pretén “eliminar les províncies”, un fet que “en la pràctica suposa suprimir les diputacions”.

“És una altra provocació més que afectaria directament centenars de milers de persones, ja que les diputacions garanteixen la prestació de servicis públics, especialment en les localitats de menys de 20.000 habitants i, per tant, la igualtat entre els ciutadans visquen on visquen”, ha assegurat.

La diputada afirma que amb aquesta proposta “Compromís estaria creant ciutadans de primera i ciutadans de segona en funció del lloc on cadascú, lliurement, ha decidit fixar el seu lloc de residència i desenvolupar el seu projecte de vida”.

Davant això, ha exigit al PSPV i, concretament, al president de la Diputació de València, el socialista Jorge Rodríguez, que es pronuncie “perquè el silenci còmplice dels socialistes suposa donar cobertura al plantejament rupturista dels seus socis de govern i demostra el seu sotmetiment a les directrius” de la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra.

Al seu judici, “aquest nou atac de Compromís a les diputacions és un nou pas en el seu full de ruta, basat en la planificació que ha fet històricament el nacionalisme català”. Afegeix, en aquesta línia, que s’intenta establir un “control de l’educació, imposició de la llengua, control polític dels mitjans de comunicació públics i, ara, supressió de les diputacions per a crear una estructura administrativa paral·lela”.

“Garanteixen els servicis públics”

Contelles ha defensat que les diputacions són “necessàries” perquè “garanteixen servicis públics que els ajuntaments no poden atendre per falta de recursos”, “milloren” l’administració dels consistoris i complementen els seus recursos i perquè constitueixen “una institució sanejada que compleix els terminis de pagament de proveïdors” i garanteix “el principi d’igualtat especialment per als municipis de menys de 20.000 habitants”.

La diputada ha conclòs que la “desaparició” de les diputacions “suposaria l’eliminació de prop de 2.000 treballadors públics que fan una gran tasca al servici dels 266 municipis” de la demarcació de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa