Diari La Veu del País Valencià
Cotino nega haver afavorit cap empresa, ni de família ni de ningú

L’exconseller de Benestar Social i expresident de les Corts, Juan Cotino, ha destacat aquest dilluns que “mai” ha “facilitat ni afavorit” amb les seues decisions “cap empresa ni de família ni de no família ni de ningú”. Així ho ha assegurat en la comissió d’investigació a les Corts sobre el procés d’adjudicació de places en residències del Grup Savia –empresa vinculada a la seua família–.

Cotino ha subratllat que “totes les coses fetes en l’administració les ha fetes conforme a la llei” i que quan va entrar en política va demanar a la seua família que no es presentara als processos d’adjudicació de la Generalitat en els quals ell tinguera un càrrec de responsabilitat. Qui fou responsable de Benestar Social entre juny de 2007 i agost de 2009 també ha defensat que les decisions que va prendre al capdavant d’aquest departament de la Generalitat comptaven amb “els informes pertinents dels tècnics”.

L’exdirigent del PP ha recordat que la Fiscalia Anticorrupció no va veure delicte penal en l’adjudicació de places de residències que va dur a terme durant la seua etapa com a conseller de Benestar Social a empreses de la seua família i va arxivar les diligències.

Venda d’accions

Cotino també ha apuntat que en entrar en política va vendre la majoria de les accions que tenia a empreses familiars. Així, preguntat per Sedesa, ha assenyalat: “Jo tenia un 33% d’accions en constituir-se. Quan vaig entrar en política, en vaig vendre la majoria i em vaig quedar amb menys del 10%. Vaig prendre la decisió que mentre estiguera en política, en els càrrecs on jo tenia responsabilitat no es presentaren –la seua família a través de les seues empreses– a processos d’adjudicació, i així va ser”, ha incidit. En aquesta línia, ha assenyalat que va vendre les seues accions “l’endemà del nomenament” –excepte les d’Alquería Dolores, vinculada a l’agricultura– i que “mai” ha estat en els consells d’administració de les empreses familiars.

Cotino no s’ha pronunciat sobre els suposats enregistraments en els quals el seu nebot Vicente Cotino i l’empresari Enrique Ortiz parlen sobre les adjudicacions en residències ni sobre l’augment del nombre de places (de 640 a més de 2.000) que van obtenir a les empreses públiques.

L’exconseller ha incidit que ell no ha hagut de compartir beneficis perquè no els ha tingut, al mateix temps que ha agregat que la nova Llei de Dependència que va implantar el govern espanyol obligava a “adequar a una nova realitat” les residències i “vam creure que era el millor model que calia fer”.

Cotino: “Tot el que vaig fer va ser correcte. No hi ha ningú que puga dir que jo li haja demanat res a favor de ningú”

“Tot el que vaig fer va ser correcte”, ha asseverat Cotino. “De vegades es comenten coses que no són certes, però en repetir-les moltes vegades es transmet a la societat que sí ho són, i açò és el que ha passat amb aquest tema”, ha indicat. Així, ha defensat que les decisions que va prendre al capdavant de Benestar Social comptaven amb els informes pertinents dels funcionaris i que “hi ha hagut un ambient de mentida” que “fa creure a la gent que açò és així”.

L’exconseller de Benestar Social entre juny de 2007 i agost de 2009, Juan Cotino, no s’ha pronunciat sobre els suposats enregistraments en les quals el seu nebot Vicente Cotino i l’empresari Enrique Ortiz parlen sobre les adjudicacions en residències. / CORTS VALENCIANES

“No hi ha ningú que puga dir que jo li haja demanat res a favor de ningú. Respecte als funcionaris, com a funcionaris íntegrament, pot haver-hi algun que potser no obre adequadament, però jo mai he dit a ningú el que havia de fer”, ha apuntat.

Comparteix

Icona de pantalla completa