Diari La Veu del País Valencià
El model lingüístic de la futura À., a debat

El botó del ‘play’ per a engegar la nova radio televisió valenciana està cada vegada més a prop. Sens dubte, a banda de la programació, els continguts i la informació, una de les icones fonamentals, i tal vegada la més important, és el model de llengua que farà servir À. Davant d’aquest repte, la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació acollirà, divendres 19 de maig, una jornada sobre “El valencià de la futura RTVV: reptes i oportunitats”, una sessió que té com a objectiu analitzar models de llengua per als mitjans de comunicació audiovisuals i reflexionar davant de la reobertura de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació.

El model de llengua a la nova RTVV és necessari per a buscar l’equilibri entre correcció i adequació i respondre amb funcionalitat totes les situacions que abasten els mitjans audiovisuals. També és fonamental difondre un model de llengua útil a les necessitats comunicatives que sorgeixen en l’exercici professional, en la relació amb l’audiència i la difusió de continguts que mostren o recreen la realitat.

En aquesta jornada hi haurà intervencions de professionals i investigadors de la llengua de la premsa, de la ràdio i de la televisió que aportaran la seua experiència i el seu estudi amb la finalitat d’ajudar a posar en marxa el nou model de RTVV.

La conferència inaugural estarà a càrrec de Rosa Agost (UJI-Comissió d’Assessorament Lingüístic de la CVMC) i la primera ponència la farà Ernest Rusinés (cap d’Assessorament de la CCMA). També se celebrarà una taula redona amb Vicent Garcia Perales, Josep Gifreu, Rosa Calafat i Jordi Domingo que serà moderada per Artur Ahuir.

Joaquim Maria Puyal i Mar Massanell participaran en unes altres dos ponències, mentre que Oriol Camps, Carla González, Juli Esteve i Germà Llorca debatran en una altra taula redona sobre l’assessorament lingüístic en ràdio i televisió. Rafa Xambó, membre del consell rector de la CVMC, clourà la jornada.

Comparteix

Icona de pantalla completa