Diari La Veu del País Valencià
Xavi Castillo i la seua sorprenent proposta sobre la destinació final de les restes de Franco

La companyia valenciana Pot de Plom acaba de fer pública la seua proposta sobre la destinació final de les restes mortals de Francisco Franco. Ho ha fet després que dijous el Congrés dels Diputats aprovara una Proposició no de Llei que reclama l’exhumació i el trasllat de les restes del dictador del Valle de los Caídos perquè deixe de ser un “lloc de memòria franquista” i siga reconvertit en “espai per al reconeixement” de les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura.

El suggeriment que fa l’humorista Xavi Castillo, en el seu sempre irreverent repàs de l’actualitat setmanal per a Diari La Veu, obeeix, segons diu, a la “mala sort” que tenim sempre al País Valencià i que pot fer que les deixalles del dictador acaben en territori valencià. On ha d’anar doncs el “cadàver incorrupte” de Franco? Castillo ha pensat que quin millor lloc que la finca de l’expresident de les Corts, exconseller i empresari Juan Cotino, on es van emmagatzemar els 7.000 vàters ‘policlean’ llogats per als peregrerins amb motiu de la visita del Papa Benedicte XVI a València, en juliol del 2006. “Pensem que allà estaria molt bé. En la finca cap tot el Valle de los Caídos. Fins i tot Calatrava poc fer un ‘arreglo'”, proposa Castillo.

La recent compareixença de l’expresident de la Generalitat Francisco Camps “i humil afiliat del PP” en la comissió d’investigació de les Corts sobre els sobrecostos de CIEGSA, on “afortunadament” ha anunciat que no es presentarà com a candidat a l’alcaldia de València; l’exposició amb 300 fotografies de José García Poveda ‘El Flaco’ inaugurada al Centre Cultural la Nau, de València; les novetats sobre la dona de Jordi Pujol, la “mare superiora” Marta Ferrusola i l’espantada protagonitzada pels diputats del PP en protesta de la concertada que, segons assegura l’humorista alcoià, “acabaren fent una festa eivissenca”, són altres de les notícies destacades aquesta setmana en el sempre irreverent i divertit repàs audiovisual de Castillo per a aquest digital valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa