Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat inverteix més de 72 milions per a modernitzar la línia 9 del TRAM entre Benidorm i Dénia

Modernitzar la Línia 9 del TRAM d’Alacant entre Benidorm i Dénia. Aquest és l’objectiu de les actuacions licitades per la Generalitat Valenciana per un import conjunt de més de 72 milions d’euros. Aquesta inversió es destinarà a la contractació de sis nous trens duals –52,8 milions d’euros–, la renovació del tram Calp-Teulada –17 milions– i la reparació de ponts –2,4 milions–. A aquestes cal sumar l’execució de la renovació i condicionament d’infraestructura i millora de les comunicacions en les estacions de Benidorm, Teulada, Gata de Gorgos i Dénia –4,6 milions–.

Aquestes actuacions de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) estan incloses en el projecte de modernització de la Línia 9 i continuen la programació anunciada per part de la Consellera d’Habitatge que dirigeix María José Salvador i que permetran, una vegada completades, “equiparar les condicions de seguretat, confortabilidad i qualitat del servei amb la resta de la xarxa del TRAM d’Alacant”, segons ha informat el Govern valencià en un comunicat.

El servei en la Línia 9 del TRAM Alacant es realitza en l’actualitat amb sis trens diésel de la sèrie 2.500, fabricats entre el 1966 i el 1973, que han sigut modificats i reformats en diverses ocasions però que tenen un elevat cost de manteniment.

Actualment, el servici en la Línia 9 del TRAM Alacant es realitza amb sis trens diésel de la sèrie 2.500, amb més de 50 anys en explotació, heretats de Feve en crear-se FGV. Fabricats entre el 1966 i el 1973, han sigut modificats i reformats en diverses ocasions en aspectes relacionats amb la motorització, imatge exterior, interior i climatització, però tenen un elevat cost de manteniment.

Els nous trens poden funcionar amb tracció elèctrica o diésel i “garanteixen majors condicions de fiabilitat i seguretat, a més del confort, l’accessibilitat o la informació al client”, conforme als estàndards que FGV presta en la resta de les seues línies a Alacant, segons la Generalitat.

La renovació dels 14 quilòmetres de via entre Calp i Teulada permetrà millorar les condicions de seguretat, afavorir el confort de l’usuari, la durabilitat de la via i la reducció del manteniment. A més, els treballs previstos inclouen l’adequació del tram al nou material mòbil pendent d’adquisició i que afecta els gàlibs (en túnels, ponts i estructures en línia o baixadors) i les condicions estructurals en túnels o ponts.

Després d’aquesta actuació continuaran els tràmits per a la contractació dels treballs de renovació previstos als trams Teulada-Gata i Gata-Dénia per a completar així el procés de modernització de la línia.

Mentrestant, continuen les obres al tram Calp-Dénia i, com a conseqüència de la interrupció del servici ferroviari efectiu, des del passat mes de juliol, FGV ofereix un servici alternatiu d’autobús, que enllaça les poblacions Calp, Benissa, Teulada, Gata de Gorgos, La Xara i Dénia.

“L’objectiu és aconseguir una renovació estètica i funcional de les estacions de Dénia, Teulada, Benidorm i Gata de Gorgos, de manera que es millore en el seu conjunt l’accessibilitat dels clients a aquestes instal·lacions”

Com a part del projecte de millora d’infraestructures de les estacions de Benidorm, Teulada, Gata de Gorgos i Dénia, FGV ha iniciat aquest mes de maig els treballs de rehabilitació de l’edifici de l’estació de Benidorm, el qual serveix de punt d’unió de les Línies 1 i 9 que enllacen amb Alacant i Dénia respectivament. Les obres de rehabilitació afecten la façana exterior i l’interior de l’edifici en les zones d’accés, vestíbul, gabinet de circulació, cambra d’agents i zona de condícies. “L’objectiu és aconseguir una renovació estètica i funcional, de manera que es millore en el seu conjunt l’accessibilitat dels clients a aquestes instal·lacions”, expliquen des d’FGV.

La rehabilitació de l’edifici i condicionament d’accessos compta amb un termini d’execució de tres mesos i permetrà millorar la imatge exterior, mitjançant un nou tancament de panells i sistema il·luminat. A més, està previst habilitar un pas més accessible per a persones de mobilitat reduïda, des de la via pública, a través d’una rampa, amb una eixida d’emergència directa des de la zona d’andanes.

Comparteix

Icona de pantalla completa