Diari La Veu del País Valencià
Partits, entitats i col·lectius preparen una gran manifestació a València per a reclamar un millor finançament

Partits d’esquerra, associacions, entitats i societat civil valenciana han convocat una manifestació per al proper 10 de juny, a València, amb el lema ‘Contra els Pressupostos Generals de l’Estat, no a l’espoli! Volem les claus de la caixa!’ per a reclamar un sistema de finançament propi.

Els organitzadors lamenten que la situació actual de l’autogovern “és crítica i cal revertir-la sense esperar un moment més”. La campanya de difusió ja ha començat amb una recollida de signatures de persones i d’entitats, entre les quals destaquen les dels diputats en les Corts Valencians Josep Nadal (Compromís) i Antonio Montiel (Podem) i les del Síndic de Comptes, Vicent Cucarella. A més, la llista compta amb el suport de coneguts representats dels moviments socials valencians, com Vicent Moreno (Escola Valenciana), Vicent Maurí (Intersindical) o Antoni Infante (Decidim).

Els convocants han ressaltat que “moltes són les necessitats del nostre país i molts els anys que portem denunciant-les”. Igualement denuncien que “sense corredor mediterrani ni infraestructures adients” no es pot garantir el creixement econòmic.

L’objectiu de la mobilització és respondre al “maltractament del govern espanyol”. Per això, els organitzadors esperen implicar empresaris, aturats, dependents, jubilats, estudiants, organitzacions sindicals, partits polítics i govern en una manifestació unitària. En només 48 hores, la Crida pel Finançament Valencià ha aconseguit més de 500 suports a través de la pàgina web.

A més de les personalitats destacades anteriorment, també donen suport a la Crida els diputats de Podem en les Corts Antonio Estañ, Fabiola Meco, Daniel Geffner, Sandra Mínguez o la diputada a Madrid Àngela Ballester. En la llista també figuren el portaveu del Bloc, Rafa Carbonell, el coordinadors d’Esquerra Unida del País Valencià, David Rodríguez i Rosa Albert; el president d’Esquerra Republicana del País Valencià, Josep Barberà, o el sociòleg i membre de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, Rafa Xambó. Tanmateix, desenes de càrrecs electes dels ajuntaments valencians s’han adherit al manifest, on destaquen regidories d’arreu el territori, com Gandia, Cocentaina, Benissa, Alfafar, Bellreguard, Caudiel, la Vall d’Uixó, Benlloch, Benicarló, Alcúdia de Crespins, Alaquàs o Petrer.

Coneguts membres de la societat civil, com ara l’historiador Vicent Baydal, el sociolingüista Avel·lí Flors o l’extreballadora de Canal 9 Amàlia Garrigós, també s’hi han adherit.

Comparteix

Icona de pantalla completa