Diari La Veu del País Valencià
Compromís celebra a Alacant els dos anys de govern municipal

Aquest dissabte, Compromís ha celebrat amb un acte els dos anys de govern a la ciutat d’Alacant. El diputat al Congrés Ignasi Candela; els tres regidors de la ciutat, Sonia Tirado, María José Espuch i Natxo Bellido; el diputat a la Diputació d’Alacant, Gerard Fullana, i el conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, han sigut els encarregats de desgranar el més important d’aquest temps, des de la nit electoral fins a l’equador d’aquesta legislatura.

Fent cadascú un resum del que ha significat per a les seues competències, tots ells han valorat el que ha suposat la feina des del punt de partida, la situació en què es van trobar les institucions després de més de vint anys de governs del PP, i el moment actual, ja amb la vista posada a les properes eleccions de 2019.

Les paraules més repetides per tots ells han estat diàleg, negociació, credibilitat, col·laboració i canvi, marcant diferències amb el Partit Popular, però també amb els seus socis de govern a la ciutat, als quals Bellido ha recordat que “l’esquerra només governarà des de la pluralitat” i que el bipartidisme ja no existeix.

Manuel Alcaraz ha recordat que la seua primera actuació va ser “desenrunar” la conselleria, però el que hi havia a sota era una casa “enfonsada”. “Hem hagut de reconstruir-la” i ara estan, segons Alcaraz, “inventant un nou País Valencià”.

Les prioritats d’aquests dos anys de govern per a Sonia Tirado, regidora de Treball i Sanitat, han estat “les persones, no els números”. Per a millorar Alacant s’ha de treballar des de la col·laboració amb col·lectius i entitats, i ha volgut marcar diferències amb els seus predecessors en matèria d’inversions: “Hem passat dels 35.000 euros per a ocupació juvenil als dos milions actuals”.

La regidora María José Espuch ha defensat la creació de les regidories d’Igualtat, per portar les polítiques de gènere des del centre als barris més necessitats, i de Memòria Històrica. Sobre la substitució de les plaques franquistes ha anunciat que “queda molt poc per al canvi definitiu”. I sobre la Regidoria d’Educació ha defensat la feina feta amb tota la comunitat educativa, amb qui estan treballant per a convertir Alacant en “ciutat educadora”. Ha anunciat que al gener començaran les obres a les zones esportives que comparteixen els instituts Jorge Juan i Miguel Hernández, una reivindicació que ve de llarg.

Per la seua part, Natxo Bellido, regidor de Presidència, ha volgut valorar les polítiques de Compromís a Alacant: “‘Rescatem persones’, ‘Recuperem Alacant’ i ‘Alacant té futur’ són els tres eixos de transformació d’Alacant en una ciutat més inclusiva, més amable, més cohesionada, més atractiva i amb més autoestima”, i no han faltat les crítiques al Partit Socialista, que per a ell “sembla que han llençat la tovallola, però nosaltres no ho hem fet”. Tanmateix, ha recordat que han portat el valencià a les institucions, estan recuperant retalls de la memòria com la pilota valenciana i estan treballant per a cosir Alacant al País Valencià.

També ha anunciat la presentació del seu Pla de Ciutat, que pretén transformar la ciutat, el proper 12 de juny, a tota la ciutadania, i que suposarà una inversió de 22 milions d’euros, la meitat aportats per la Unió Europea.

Comparteix

Icona de pantalla completa