Diari La Veu del País Valencià
Les primàries del PSOE determinen hui la correlació de forces al PSPV

El PSOE tria hui cap visible al front de la Secretaria General. Susana Díaz, Pedro Sánchez i Patxi López duen més de huit mesos de carrera electoral per situar-se al capdavant d’un projecte socialista que torne a ser una alternativa al PP de Rajoy. Uns 180.000 socialistes triaran entre Susana Díaz, que compta amb el suport de la major part dels barons socialistes; Pedro Sánchez, qui va sorprendre pels avals aconseguits, i Patxi López, que es presenta com el candidat de la integració.

EL PSPV ha arribat a aquestes primàries dividit. Mentre que Puig ha mostrat clarament el seu suport a Díaz, el líder provincial socialista Jose Luis Àbalos és el principal valedor de Pedro Sánchez. Ábalos va aconseguir més de 5.000 avals a la circumscripció valenciana, només 3.000 menys que els suports assolits per Sánchez en tot Andalusia. Més del 90% dels militants van donar el suport previ a alguna de les tres candidatures: un rècord històric de participació al PSPV. Eixes són les xifres que van fer exhaurir la paciència, no només de Puig, sinó de tota mena d’alts càrrecs del partit, de la Generalitat, de la Diputació i dels alcaldes de la majoria de les principals ciutats.

El secretari general del PSPV-PSOE i president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha votat aquest migdia a Morella, on s’ha mostrat “orgullós” del “procés democràtic, obert i transparent” dut a terme per a l’elecció del nou secretari general. “Demà hi haurà un PSOE unit que treballarà incansablement perquè a l’estat espanyol hi haja un projecte alternatiu i potent a les polítiques de la dreta i de Rajoy”, ha reivindicat.

Puig ha incidit que així “es demostra que el PSOE és un partit viu i democràtic que aspira sempre a millorar la vida de les persones i no a mirar-se el melic”, abans de fer una crida a la participació de tots els militants socialistes. “Hem de fer entre tots que el PSOE siga de nou un partit útil per a la societat, per al país i per a les persones”, ha advertit.

Comparteix

Icona de pantalla completa