Diari La Veu del País Valencià
Puig: “Fabra ha de rectificar en la llei de l’avortament i el copagament”
RedactaVeu / València.

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha demanat al president de la Generalitat, Alberto Fabra, que modifique durant la reunió del Ple del Consell la seua posició respecte a “dues decisions fonamentals per als valencians: el copagament als discapacitats i la reforma de la llei de l’avortament”. “No solament és la majoria social que està exigint una rectificació del president, sinó que són fins als seus propis regidors que s’han posicionat en contra de les mesures imposades pel Partit Popular”, ha apuntat Ximo Puig.

En aquest sentit, el líder dels socialistes valencians ha recordat que ja són molts els regidors dels municipis valencians que s’han unit a les mocions en contra de la reforma de la llei de l’avortament promulgada per Gallardón “el que demostra l’escàs suport social amb que compta la nova normativa”, així com el rebuig unànime de la societat cap al nou copagament sanitari “que deixa als dependents i discapacitats en una situació d’absoluta pobresa i indefensió”.

Per açò, des del PSPV han exigit una vegada més al president de la Generalitat “que defense les necessitats dels seus ciutadans i no vetlle només pels seus propis interessos” i han instat al ple del Consell a retirar el seu suport a una reforma “retrògrada” com la nova llei de l’avortament “que suprimeix tots els drets de les dones a decidir sobre els seus propis embarassos”. “Rectificar és de savis i Fabra hauria de fer-ho com més prompte millor perquè són fins i tot els membres del Partit Popular els qui ho estan exigint”, ha asseverat el secretari general del PSPV.

El PSPV, en la manifestació de Madrid contra la reforma de Gallardón

Per la seua banda, la secretària d’Igualtat, Rosa Peris, encapçalarà la delegació del PSPV que es traslladarà a Madrid per a participar en la manifestació contra la reforma de la llei de l’avortament aprovada pel govern de Rajoy i en la qual estaran presents vora un centenar de valencians de totes les comarques del País Valencià. “Els socialistes valencians ens unim al ‘Tren de la llibertat’ que, des de tot l’Estat, va a demanar-li a Rajoy que retire una contrareforma retrògrada i que anul·la els drets de les dones”, ha assegurat la socialista Rosa Peris.

Comparteix

Icona de pantalla completa