Diari La Veu del País Valencià
José Luis Ábalos serà el portaveu provisional del PSOE al Congrés

El diputat valencià José Luis Ábalos, un dels col·laboradors més propers al nou secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, serà portaveu provisional del grup parlamentari al Congrés en substitució del dimitit Antonio Hernando fins que se celebre el 39é Congrés Federal del partit el 17 i 18 de juny, segons han confirmat fonts del PSOE.

José Luis Ábalos va actuar durant les primàries del PSOE com a coordinador de campanya de Pedro Sánchez i exercirà ara, provisionalment, com a portaveu del grup socialista al Congrés.

Ábalos ja formava part de la direcció del grup socialista com a secretari general adjunt i està considerat una persona de plena confiança de Pedro Sánchez. De fet, el seu nom ja sonava com a futur secretari d’Organització del PSOE en l’executiva federal que es triarà en el congrés federal de juny.

La tasca més immediata de José Luis Ábalos serà acabar la tramitació dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) i portar la veu del PSOE en el debat de la moció de censura d’Units Podem. Això sí, el seu mandat és provisional atés que l’executiva federal que isca triada en el congrés federal de juny haurà de proposar noves direccions per al Congrés, el Senat i el Parlament Europeu, i els equips triats hauran de ser votats pels parlamentaris socialistes de les cambres corresponents.

Comparteix

Icona de pantalla completa