Diari La Veu del País Valencià
Ábalos encapçalarà la llista del PSPV per València al congrés federal

El diputat socialista José Luis Ábalos –cap de campanya de Pedro Sánchez en les primàries del PSOE i portaveu provisional al Congrés– lidera la llista de 52 delegats i set suplents que el Partit Socialista de la demarcació de València ha triat aquest dissabte, amb el 85,5 % suports, per al 39é Congrés Federal del PSOE del 17 i 18 de juny.

El congrés extraordinari celebrat aquest matí a València ha seleccionat la delegació que representarà els socialistes valencians al conclave mitjançant vot secret en urna en lloc de fer-ho a mà alçada, com estava previst, després de la petició de dos delegats de les agrupacions municipals socialistes de la demarcació i de “solucionar algunes complicacions”, segons han informat a Europa Press fonts del partit.

En total, s’han emés 338 vots: 289 a favor de la delegació encapçalada per Ábalos, 42 abstencions i set d’anul·lats, per la qual cosa la llista única ha recaptat el 85,5% de suports.

Després del portaveu provisional del PSOE, a la cambra baixa se situen la diputada Mercedes Caballero; el membre del Comitè Federal Andrés Perelló; l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el primer edil de Burjassot, Rafa Garcia; la titular de Benestar Social en la Diputació de València, Mercedes Berenguer; el portaveu del grup socialista en les Corts Valencianes, Manolo Mata; la regidora de l’Ajuntament de València Maite Girau, i l’alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa.

Després dels primers delegats, la llista la segueixen, en aquest ordre, Pilar Sarrión, Jesús Ros, Sandra Gómez –primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de València–, Bartolomé Nofuentes –responsable de Projectes Europeus en la Diputació–, Marisa Parrilla, Juan Antonio Sagredo –alcalde de Paterna–, Carmen Pérez, Toni González, Eva Sanz, Ramón Marí i Marta Trenzano.

La tercera i quarta desena de representants comença amb Michel Montaner i segueix amb Isabel Aguilar, Robert Raga, Gloria Calero, Juan Carlos Fulgencio, Anna Pons, José Vicente Zaragozá, Rebeca Torró –directora general d’Habitatge–, Voro Soler, Yolanda Martínez, Pep Almenar, Noelia García, Carlos Mengual, Carmen Arjona, Rafael Darijo, Consuelo Morató, Dimas Vázquez, Amparo Amat, Miguel Merenciano i Clara Quílez.

La llista la completen Ramon Vilar –regidor d’Hisenda de València–, Flor Fernández, Toni Quintana, María José Carrera, Rafael David Pedrón, Flora Sanz, Martín Navarro, Pilar Calabuig, Francesc Romeu, Pepa Andrés, Vicent Vercher i Ana González Herdaro.

Com a suplents, figuren Miguel Chavarría, Maribel Albalat, Mariá Torres, Talia Roselló, Juan Soto, Maite Noguera i Toni Soler.

“Congressets” a Alacant i Castelló

Amb aquest conclave, el PSPV ha donat el primer pas del procés per a completar els 91 delegats que representaran el País Valencià en el 39é Congrés del PSOE, on es votarà la ratificació del secretari general electe, Pedro Sánchez, així com la composició de l’executiva i el Comité Federal, entre altres òrgans.

En el cas de la demarcació de València, les assemblees locals van començar el dimecres i el procediment ha culminat aquest dissabte amb el congrés provincial extraordinari. A aquest “congresset” el segueixen els d’Alacant i Castelló aquest diumenge 28 de maig, amb l’elecció de 28 i 11 delegats, respectivament.

Després del Congrés Federal, els conclaves de les federacions hauran de celebrar-se en un termini inferior a 60 dies, amb la qual cosa el procés per a l’elecció directa de les secretaries generals –l’actual del PSPV la dirigeix el president Ximo Puig– donarà començament a partir del 18 de juny.

Comparteix

Icona de pantalla completa