Diari La Veu del País Valencià
Puig no acudirà com a delegat al congrés del PSOE perquè no vol causar cap problema

El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha explicat aquest dilluns que ha renunciat a ser delegat al Congrés Federal del PSOE perquè no vol que hi haja “cap problema per la meua culpa o per la meua responsabilitat”. Puig s’ha pronunciat d’aquesta manera en ser preguntat pels mitjans durant un acte a Castelló de la Plana.

El dirigent socialista ha explicat que una vegada que els militants del PSOE han escollit Pedro Sánchez s’ha acabat la incertesa sobre la Secretaria General del partit i que durant el Congrés Federal se sentirà “absolutament representat” per tots els companys del PSPV que hi vagen com a delegats i que tots votaran el mateix. “L’únic que els demane és que defensen l’agenda valenciana”, ha dit Puig, indicant que aquesta passa per denunciar l’infrafinançament, reclamar inversions de manera racional i sense discriminacions i que el Corredor Mediterrani siga una realitat. A continuació, ha afegit que el PSOE s’ha d’articular des d’una perspectiva cada vegada més federal i potenciar el creixement econòmic “per a acabar amb el principal problema que tenim, que és l’atur”.

Puig: “L’interés general ens ha d’unir sempre, més enllà de les fronteres del partit”

Preguntat per la dimissió del secretari general del PSPV a Alacant, David Cerdán, per la seua disconformitat en la confecció dels delegats, Ximo Puig ha dit que és una decisió que respecta i que les “turbulències” ocorren sempre en processos congressuals de partits democràtics com el PSOE. “L’interés general ens ha d’unir sempre, més enllà de les fronteres del partit”, ha assenyalat. Sobre el fet de nomenar una gestora al PSPV d’Alacant, Ximo Puig ha dit que en aquest moment final del procés la direcció del partit en aquesta demarcació l’assumirà una gestora.

Puig ha valorat de manera positiva els congressos a les tres demarcacions valencianes i ha remarcat la voluntat d’avançar i superar problemes interns. “La unitat no és de cara a la galeria, hi ha una voluntat clara de mirar cap a fora”, ha destacat Puig, qui ha dit que el seu partit ha de ser “un instrument per a transformar la societat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa