El taxi torna a fer vaga contra Cabify

La plataforma compta amb 80 conductors a València, la majoria pertanyents al gegant del transport Transvia
/ València
30 maig 2017 01:00h
La plataforma Cabify posa en contacte empreses de transport privat amb clients

Els taxistes valencians faran aturades aquest dimarts, de les 12 a les 14 hores, en protesta per la "competència deslleial" de plataformes de vehicles de lloguer amb conductor, com ara Cabify. La vaga coincideix amb la manifestació de taxistes d'arreu de l'Estat que se celebrarà aquest migdia a Madrid, amb el lema Davant del desmantellament del sector públic del taxi.

El col·lectiu denuncia que les polítiques de les administracions públiques "permetran substituir" el model de servici públic del taxi "per un altre privatitzat a favor de les multinacionals", com ara Uber, que només opera a Madrid, o Cabify, que té prop de 80 conductors a València, la majoria dels quals pertanyen al gegant del transport Transvia, tal com va explicar en exclusiva Diari La Veu.

El Ministeri de Foment va negar aquest dilluns les denúncies dels taxistes i va garantir que mantindrà l'actual normativa. Per la seua banda, Cabify va emetre un comunicat en què manifestava el seu respecte pel dret de vaga del sector del taxi, a qui no considera "un competidor" perquè "substituir el vehicle particular dins de les ciutats és un objectiu comú que beneficiaria tothom".

next