Diari La Veu del País Valencià
El gegant de la nàutica Bénéteau toca a la porta de la Marina de València

Dos multinacionals de la fabricació i comercialització de vaixells estan interessades a instal·lar-se a la Marina de València. Es tracta de la francesa Bénéteau Group i la barcelonina North Wind, segons ha pogut saber Diari La Veu. Si es concretara, l’aterratge d’aquestes dues empreses suposaria una important inversió per a la Marina Reial.

Ara per ara, però, un dels principals entrebancs per a la seua arribada és que cal canviar el protocol d’usos de la Marina del Port de València per a permetre que projectes així tinguen cabuda a les seues instal·lacions. Una reivindicació que ahir va fer extensiva el president de la Marina, Vicent Llorens, en la reunió del Consorci València 2007.

Bénetéau Group és un dels principals fabricants de vaixells per a la navegació d’esplai. Fundat el 1884 per Benjamin Bénéteau, té la seu social a Saint-Gilles-Croix-de-Vie, a la regió francesa de País del Loira, i és propietària de les marques Jeanneau, CNB, Prestig i Lagoon. Les seues embarcacions de luxe es distribueixen en 400 concessionaris arreu del món.

Fruit de la seua vocació internacional, el 1992 va instal·lar unes segones drassanes a Bordeus i en 2009 va crear la societat Monte Carlo Yatchs per a construir vaixells a la ciutat italiana de Monfalcone. A més, el 2014 va adquirir la societat Rec Boat Holding LLC, propietària de les marques Four Winns, Glastron, Wellcraft i Scarab.

Un tità valorat en 1.000 milions d’euros

Bénetéau és una de les poques empreses nàutiques que cotitza en borsa i, a finals del 2015, la seua capitalització borsària ascendia a 1.000 milions d’euros. En paral·lel a la fabricació de vaixells d’esplai, Bénéteau fabrica també, des del 1994, casetes de càmping. A hores d’ara aquesta línia de negoci suposa prop del 20% de la seua facturació.

Al País Valencià els únics concessionaris de Bénéteau són Sportnautic València, al Reial Club Nàutic; Sportnautic Castelló, a Borriana, i Náutica Gordo, al port esportiu d’Orpesa.

L’altra empresa interessada a aterrar a la Marina de València és la catalana North Wind, amb seu al port esportiu de Sitges. La companyia, fundada el 1993 per Orlando Sancivelien, té unes drassanes al port de Barcelona.

Comparteix

Icona de pantalla completa