Diari La Veu del País Valencià
Alcoi viu el teatre i acaba la Mostra amb un gran èxit
La XXVII Mostra de Teatre d’Alcoi, que va començar el passat 27 de maig, ha arribat a la seua fi. L’aparador de les arts escèniques més important del País Valencià ha acomplert la seua funció i, després d’una setmana intensa d’espectacles, reunions, presentacions i debats, s’han signat acords, s’han aparaulat actuacions i s’ha fet visible el seu potencial com a punt d’encontre cultural. A banda de l’èxit professional, la Mostra confirma l’interés del públic alcoià per l’extensa oferta de teatre, circ i dansa i això fa que el balanç final siga més que positiu.
El certamen alcoià ha posat a l’abast del públic un total de 31 espectacles, de 29 companyies, de les quals 16 eren valencianes i la resta de fora del nostre territori. Les xifres d’assistència es mantenen respecte de l’any passat, les dels professionals han estat dins de les previsions i el taquillatge dels teatres ha augmentat lleugerament.
El director de la Mostra de Teatre, Miquel Santamaria, agraeix el treball de tots els col·laboradors, empreses i institucions per l’esforç realitzat durant tota la setmana i que ha permés que tot funcionara més que correctament. “Estem molt contents també amb nou sistema d’accés a les sales, ja que ha alleugerit el funcionament en general”.
Activitats professionals
Pel que fa als intercanvis professionals, Santamaria ha destacat el ritme frenètic durant els dies centrals de la Mostra, que és quan es va concentrar el major nombre de programadors, productors i distribuïdors. El seu balanç és el següent: “Estem satisfets pel bon treball que s’ha fet a l’Àgora. Tots els matins hi ha hagut molta animació i, tot i que s’han reduït els actes, han sigut molt més intensos i profitosos. Ha funcionat tan bé que ja hem demanat l’espai per a l’any que ve. Per suggeriment dels professionals, s’ha augmentat el nombre d’espectacles programats en horari matinal i s’ha comprovat que ha funcionat molt bé i, per tant, ja hem pres nota de cara a l’any que ve”.
La figura del “Facilitador-PRO”, que es va començar l’any passat, s’ha consolidat ja com un imprescindible de la Mostra. De nou, dues persones s’han dedicat exclusivament a atendre els professionals i això ho han agraït molt. Aquestes persones, presents també a l’Àgora Escènica, no han parat durant tota la setmana d’aconsellar i donar pautes per a la millora dels intercanvis i l’estudi de projectes.
Espectacles
A falta de les xifres finals (que inclouran els últims espectacles de hui divendres), l’afluència de públic s’ha mantingut dins de les expectatives. El públic local ha respost molt bé a l’oferta escènica d’aquesta setmana i ha ocupat intensament cada dia tots els espais de la Mostra, en esta edició, amb la inclusió del Cercle Industrial i la Glorieta.
“Enguany ens han felicitat molt perquè la programació ha sigut molt equilibrada i tot el que s’ha vist és programable”, ha explicat Santamaria. Tots els espais han funcionat molt bé pel que fa a la taquilla, fins i tot el Calderon els dies centrals de la Mostra i, sobretot, en la inauguració amb Faula Teatre. El director de la Mostra ha destacat la complicitat que es va establir entre el públic i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, que va posar en peu el Teatre Calderón.
L’organització de la Mostra ja ha aparaulat el jurat per al Premi de Teatre Ciutat d’Alcoi i, fins i tot, s’ha aparaulat l’autor del cartell. I és que quan encara no ha finalitzat l’edició actual, ja s’està treballant per l’èxit de la següent.

Comparteix

Icona de pantalla completa