Diari La Veu del País Valencià
Compromís exigeix l’alliberament de l’AP7 per a evitar més morts a l’N340

La diputada de Compromís al Congrés per la circumscripció de Castelló, Marta Sorlí, ha carregat durament contra el govern espanyol per votar en contra del desdoblament de l’AP-7, que descongestionaria la N-340, i no esclarir el model de gestió que implementarà en l’autopista quan vença la concessió a l’empresa AUMAR el 2019.

I és que la tragèdia s’ha repetit hui en un accident de trànsit on una persona ha mort i altres dos han resultat ferides en la Carretera Nacional 340, al terme municipal d’Alcalà de Xivert. En aquest sentit, Sorlí ha lamentat que s’haja produït aquest nou sinistre i es pregunta: “Quants morts més han d’haver-hi a l’N340 perquè el govern [espanyol] es decidisca a alliberar de peatges l’AP7?”. “Quantes tragèdies més han de succeir perquè el PP i Ciutadans entenguen que això no és un capritx sinó una urgència per als pobles de Castelló?”, s’ha preguntat la diputada.

La parlamentària de Compromís ha criticat que el PP i Cs van votar en contra de l’esmena de la formació als Pressupostos Generals de l’Estat del 2017 (PGE) per al desdoblament de l’AP7, encara que confia que, constatada la sinistralitat d’aquesta carretera, ambdues formacions canvien el sentit del seu vot quan aquesta esmena es torne a debatre al Senat.

Compromís ha registrat múltiples bateries de preguntes parlamentàries per a saber els plans de Rajoy per a l’AP7 el 2019 després de la votació de les Corts Valencianes reclamant el seu alliberament.

El Ministeri de Foment va respondre que “la voluntat del govern espanyol és la de no prorrogar els terminis de les concessions d’autopistes de peatge vigents però mai ha explicat quin model de gestió s’implementarà i si s’eliminaran els peatges o passaran a ser públics”.

Comparteix

Icona de pantalla completa