Diari La Veu del País Valencià
Puig: On està el recurs del Ministeri al Decret de Plurilingüisme?

El president del Consell, Ximo Puig, ha defensat la validesa i la legalitat del Decret de Plurilingüisme. En la sessió de control que s’ha celebrat a les Corts, Puig ha argumentat que la norma que ha de regular a partir el pròxim curs el model de llengua dels centres escolars, té l’aval de totes les universitats públiques, el Consell Jurídic Consultiu (CJC), l’Advocació de la Generalitat i altres institucions públiques.

A més, el cap del Consell ha subratllat que el decret també té el vistiplau del Ministeri d’Educació. “On està el recurs del Ministeri d’Educació? No hi ha recurs. Jo confie més en el criteri del Ministeri que en la seua opinió”, ha respost Puig a la síndica del grup parlamentari popular. Isabel Bonig ha preguntat al cap del Consell què farà davant les tres sentències del Tribunal Superior de Justícia valencià, que ha determinat, en tres ocasions, la suspensió del decret.

El cap de Consell també ha tingut unes paraules d’agraïment a la diputada d’origen castellà Sandra Mínguez (Podem), qui ahir va defendre l’ús del valencià: “És vosté l’exemple de persones que han vingut d’altres territoris i que estimen la nostra llengua, vinguen d’on vinguen”, ha subratllat.

Igualment, Puig ha defensat que “parlar castellà no és de dretes ni d’esquerres”. “Les xifres diuen que tots els valencians ho podem i ho fem; parlar valencià no és de dretes ni d’esquerres però lamentablement molts valencians no dominen la seua llengua cooficial”, ha dit Puig.

Comparteix

Icona de pantalla completa