Diari La Veu del País Valencià
La ‘Jove de Tarragona’ intentarà alçar a Algemesí un castell mai vist al País Valencià

La XVIII Trobada de Muixerangues, que celebra cada mes de juny la ciutat d’Algemesí, arriba aquest dissabte amb especial expectació. La colla Jove Xiquets de Tarragona, convidada per una de les colles amfitriones, va anunciar que s’estan preparant per a trencar el rècord d’altura d’un castell establert al País Valencià. A diverses poblacions valencianes s’han pogut veure castells de set altures en les últimes dècades i només a pobles com l’Alcúdia, Algemesí, Gandia l’Alcora i Alcoi s’han contemplat de huit altures. La colla castellera arriba amb la intenció d’alçar-ne un de nou, amb la qual cosa la població de la Ribera Alta seria la primera ciutat on es faria la torre més alta del País Valencià.

A les 11 hores d’aquest dissabte 10 de juny començarà la Trobada amb una conferència a la casa consistorial a càrrec de Guillem Soler, gerent de la Coordinadora de Castells de Catalunya. De vesprada, a partir de les 18 hores, les colles locals –la Muixeranga d’Algemesí i la Nova Muixeranga d’Algemesí– i les colles convidades per cadascuna– la Jove de Tarragona i la Conlloga de Castelló, respectivament– faran cercavila fins a la plaça Major.

A les portes de la basílica de Sant Jaume, la Nova Muixeranga obrirà el torn i la seguirà la Conlloga. A continuació eixirà l’altra amfitriona, la Muixeranga d’Algemesí, i tancarà ronda la Jove de Tarragona. La trobada consta de tres rondes i acaba amb totes les colles alçant alhora una figura o pilars.

Enguany, però, la corporació local ha treballat conjuntament amb les muixerangues en l’organització de la Trobada, així com amb la conselleria de Cultura, que patrocina amb l’ajuntament la fita muixeranguera.

Comparteix

Icona de pantalla completa