Diari La Veu del País Valencià
La CEV xifra en 10 milions les pèrdues de l’economia valenciana pel conflicte de l’estiba

El comitè executiu de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) ha estimat en més de 10 milions d’euros les pèrdues directes i indirectes per a l’economia que ha causat el conflicte de l’estiba i les aturades parcials i vagues derivades. Així ho ha indicat la CEV en un comunicat en el qual ha detallat que les dues jornades de vaga de 48 hores, convocades des de dimecres i fins a divendres, han suposat unes pèrdues per als sectors econòmics valencians que ascendeixen a 10 milions d’euros.

A aquesta xifra, explica la patronal en el comunicat, “caldria afegir les pèrdues derivades de les jornades d’aturs parcials convocats la passada setmana i les 23 jornades de marxa lenta que han afectat els ports en el que portem d’any”. A més, subratlla que als costos milionaris s’uneix “el cost reputacional que pateix Espanya”, la suma del qual “només es podrà estimar en el mig termini però que, sens dubte, haurà minat el tremend esforç d’empresaris i treballadors per a assentar i conquistar mercats, generant riquesa, ocupació i benestar”, lamenta la nota.

D’altra banda, la CEV adverteix que la vaga està causant el desviament de bucs a altres ports no espanyols –principalment Sines i Tànger–, amb totes les conseqüències que això implica respecte a retards i costos en la importació-exportació, així com “la pèrdua de confiança de clients dels nostres productes, que pot derivar en compres puntuals, que poden ser definitives, a altres països”.

Segons detalla, els sectors productius empresarials més afectats per la vaga al País Valencià són el del taulell, el de l’automoció i els seus components i el transport terrestre.

Comparteix

Icona de pantalla completa