Diari La Veu del País Valencià
El taxi pararà el 29 de juny amb servicis mínims gratuïtsr

Les principals associacions de taxistes pararan el 29 de juny a tot el territori valencià. Les aturades, que duraran des de les 9 del matí fins a les 9 de la nit, coincidiran amb la vaga convocada pels taxistes de la resta de l’Estat. La novetat de la propera convocatòria de vaga és que s’oferiran servicis mínims gratuïts en el cas de viatges urbans i amb un descompte del 50% en cas de desplaçaments interurbans.

El motiu de la vaga és exigir al govern espanyol “solucions a l’intrusisme i la competència deslleial” i més capacitat inspectora per a les comunitats autònomes. “Com que l’administració no està prenent les mesures necessàries per a solucionar el problema que ella mateixa ha creat i veient que el govern autonòmic no dota de capacitat inspectora la Conselleria, el sector del taxi seguirà amb el calendari de manifestacions i vagues”, afirmen les associacions del sector en un comunicat.

Prioritat per als servicis hospitalaris

Els col·lectius de taxistes destaquen que prestaran servicis de forma gratuïta per a “generar el menor perjudici en els desplaçaments i les obligacions” dels usuaris. A més, asseguren que tindran prioritat els servicis hospitalaris, d’urgències i per a persones amb mobilitat reduïda.

“Seguirem lluitant perquè els ciutadans continuen tenint un servici públic de transport urbà de garanties, amb tarifes equilibrades que no fluctuen en funció de la demanda, i que els impostos que genera l’activitat repercutisquen en la nostra societat i no vagen a paradisos fiscals”, conclouen els taxistes.

Secunden la vaga l’Associació de Taxistes de la Comunitat Valenciana, Élite Taxi Valencia, Confederació d’Autònoms del Taxi, Associació Empresarial d’Autotaxis, Unió d’Associacions d’Autotaxis de la Comunitat Valenciana i el sindicat USO CV.

Tercera gran vaga del taxi contra la competència deslleial

La convocatòria se suma a la vaga del 26 d’abril, en què els taxistes van demanar al Consell més inspeccions als conductors amb llicències VTC, la majoria dels quals operen a través de Cabify. El 30 de maig, una multitud de taxistes valencians va desplaçar-se a Madrid per a participar en una manifestació multitudinària que tenia per lema Davant del desmantellament del sector públic del taxi.

El col·lectiu denuncia que les polítiques de les administracions públiques “permetran substituir” el model de servici públic del taxi “per un altre privatitzat a favor de les multinacionals”, com ara Uber, que només opera a Madrid, o Cabify, que té prop de 80 conductors a València, la majoria dels quals pertanyen al gegant del transport Transvia, tal com va explicar en exclusiva Diari La Veu.

Comparteix

Icona de pantalla completa