Diari La Veu del País Valencià
CCOO PV integra el sector pròxim a Esquerra Unida per a evitar acudir dividit al congrés estatalr

Pau per càrrecs. El secretari general de CCOO PV, Arturo León, encaixarà en l’executiva del sindicat quatre membres de la candidatura de Jaume Mayor, derrotat en el XI Congrés. La integració es va segellar aquest dimarts, un mes abans del congrés Comissions Obreres en què Unai Sordo rellevarà Ignacio Fernández Toxo al capdavant de l’organització.

Donar cabuda als crítics evitarà que la confederació valenciana del sindicat arribe al conclave estatal amb dos veus. De fet, sense l’acord, el sector de Mayor podria haver fet servir part del temps de paraula que correspon a la delegació valenciana en el congrés de Madrid. No serà així i León intervindrà com a portaveu únic de CCOO PV en la cita estatal, que se celebrarà el 30 de juny i l’1 de juliol.

En concret, s’integraran al secretariat del sindicat Juan Francisco Alcolea, dins l’àrea de política industrial; Ferran García, en política lingüística i cultura, i Isabel Barrajón, en moviments socials, migracions i cooperació. A més, Mayor s’incorporarà, passat l’estiu, com a “adjunt sindical en tasques de col·laboració en les àrees de formació i de la secretaria general”.

Els crítics representen el 42% dels afiliats

La divisió interna va sacsejar el XI Congrés de CCOO PV, en què el veterà dirigent Paco Molina va abandonar la secretaria general per a intentar evitar una fractura entre els afiliats. Finalment, per primera vegada des del 1996, es van presentar dos candidatures, la continuista d’Arturo León i la crítica de Jaume Mayor. León va véncer, en obtindre un 55,55% dels vots (170 delegats), mentre que Mayor va rebre un 42,81% dels sufragis (131 delegats).

Durant el congrés, Mayor va advocar per un lideratge del sindicat “amb uns nivells de participació i transparència diferents” als actuals i va reclamar una “acció sociopolítica més potent”. El dirigent derrotat comptava amb el suport de la federació d’Indústria i el caliu del sector crític d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), que inclou figures com les de l’exsíndic Ignacio Blanco o la diputada provincial Rosa Pérez. No debades, Mayor és militant d’EUPV.

Debat pendent del programa d’acció del sindicat

Les incorporacions s’hauran d’aprovar en la comissió executiva de CCOO PV, que se celebrarà el 17 de juliol, on també es debatrà i se sotmetrà a votació l’esborrany del programa d’acció del sindicat per als propers quatre anys. El debat sobre aquest document es perfila com una nova prova de foc per a la unitat entre el sector oficialista i els crítics.

Posteriorment, les organitzacions comarcals i sectorials de l’organització podran esmenar-lo o ratificar-lo. Segons fonts del sindicat, en setembre es convocarà el consell federal, el màxim òrgan de decisió entre congressos, per a aprovar la versió definitiva del full de ruta de CCOO PV.

Comparteix

Icona de pantalla completa