Diari La Veu del País Valencià
200 euros: l'oferta contrarellotge de Deliveroo als seus repartidorsr

Un incentiu temporal a canvi de no percebre un mínim per les hores treballades. Aquesta és l’oferta de la plataforma de repartiment de menjar a domicili Deliveroo als seus treballadors, que aquest diumenge a la nit estan cridats a participar en la primera vaga convocada a l’Estat en una empresa de l’economia digital.

Els ciclistes que treballen per a la companyia (riders) van rebre la proposta per correu electrònic el 22 de juny, quan ja treia el nas la convocatòria d’aturades. En la missiva, a què ha tingut accés Diari La Veu, l’empresa dirigida a l’Estat per Diana Morato anuncia un pla d’incentius vigent del 9 de juliol al 5 d’agost, consistent en 200 euros addicionals per haver lliurat 40 comandes en una setmana.

Els riders que vulguen percebre aquesta remuneració extra han de signar un nou contracte amb la plataforma, que elimina la remuneració mínima per hora que regia fins ara. A hores d’ara els 40 repartidors de Deliveroo al cap i casal cobren un mínim de 6,76 euros més IVA per hora treballada (7,26 euros més IVA si fan el repartiment en moto o bicicleta elèctrica).

Empleats autònoms amb horaris assignats per Deliveroo

Els repartidors de Deliveroo són treballadors autònoms que cada setmana avisen la plataforma de la seua disponibilitat perquè els assigne unes hores de distribució de comandes. Durant les hores pactades, els ciclistes poden rebre comandes dels restaurants i, des del dia 9, si no reben cap comanda no cobraran res.

Treballadors valencians de la companyia digital mostren recel davant el pla d’incentius, que com que no apareix reflectit en el contracte pot desaparéixer. A més, lamenten que en les últimes setmanes han passat de lliurar 50 comandes setmanals a prop de 30 per l’entrada de nous treballadors.

8 acomiadaments a Madrid per informar de la vaga als clients

El comunicat de Deliveroo als repartidors inclou un advertiment: qui incloga fullets sobre la vaga de diumenge a les comandes serà acomiadat. “Alguns restaurants han comunicat que una xicoteta part dels riders transporten en les seues borses tèrmiques productes no alimentaris. (…) Per raons d’higiene i de seguretat és important que només inclogues les comandes tancades”, indica el correu, que amenaça de “rescindir l’acord” amb els repartidors que desobeïsquen l’ordre. Segons fonts de la plantilla, 8 riders de Madrid han sigut acomiadats aquesta setmana per aquesta raó.

Deliveroo defensa que els riders cobraran un 12% més amb els incentius

Una portaveu de Deliveroo assegura que els “nous models de col·laboració” proposats per la companyia responen a la demanda dels repartidors de “més certesa i flexibilitat” en la seua “col·laboració” amb la plataforma. “Conservem aspectes molt valorats com la flexibilitat i proposem fórmules que els permetran incrementar els ingressos. (…) Durant l’estiu, amb el nou pla d’incentius, podran guanyar un 12% més de mitjana”, afirma.

L’empresa apunta que ofereix “una alternativa per a aquelles persones que volen completar la font principal d’ingressos que aconsegueixen en els seus treballs habituals o per als que volen aconseguir ingressos mentre estudien” i indica que el seu objectiu és que els riders “continuen beneficiant-se de l’evolució de la companyia a Espanya”.

Comparteix

Icona de pantalla completa