Diari La Veu del País Valencià
Compromís revela que el PP tampoc va pagar a Fira València un desdejuni en honor a Aznarr

Compromís assegura que ha detectat “un altre impagament d’un acte del PP a les instal·lacions” de Fira València. Es tracta d’un desdejuni que el 22 d’abril del 2002 va reunir 5.000 militants del PP a Fira València per a aclamar el llavors president del seu partit i del govern espanyol, José María Aznar. L’import de la factura “impagada” a aquesta institució pública ascendeix, segons Compromís, a 4.220 euros.

La coalició afirma que la seua diputada i portaveu en la Comissió d’Investigació de les Corts Valencianes sobre les irregularitats en la gestió de Fira València, Teresa Garcia, ha detectat aquest “impagament”.

La parlamentària ha explicat que, en la recerca sobre el presumpte saqueig de Fira València, han pogut constatar que l’ús del recinte de la institució “com si fóra seu per part del PP no se circumscriu només al Congrés del 2008, on Mariano Rajoy va ser triat president del seu partit”, atés que, “als més de 500.000 euros que la justícia acaba de condemnar a pagar al PP, es poden sumar molts més”.

“De moment, ja hem pogut constatar una factura més que el PP no va pagar a Fira València per a un acte en el qual, segons expliquen les cròniques periodístiques de l’endemà, un Aznar enfervorit per les aclamacions dels seus companys de partit va oferir un fervorós discurs triomfalista sobre la seua gestió i la del llavors president de la Generalitat, Eduardo Zaplana”, manifesta García a través d’un comunicat.

Des de Compromís es considera que “la festa de la corrupció emparada pel PP durant 20 anys té un reflex important a Fira València”. Segons la formació, els impagaments “constants” del PP per l’ús d’aquest recinte públic “tenen molt a veure amb la nefasta gestió que la direcció de la Fira nomenada pel PP va realitzar i que va deixar un forat de 1.000 milions d’euros que hem de pagar tots els valencians”.

Teresa García ha afirmat que “els gestors de la Fira comprovaven com el PP no pagava i ells mateixos actuaven amb aquesta negligència propiciant sobrecostos brutals en les obres d’ampliació i gastant diners públics com si foren seus”. En aquest sentit, la diputada ha assenyalat que “el PP feia regals a compte dels diners dels valencians, emprant les targetes bancàries de l’entitat firal com a black cards per a pagar i regalar articles de luxe, puros o entrades per a la Fórmula 1″.

Des de Compromís han anunciat que deixaran “de treballar perquè els que van saquejar Fira València retornen els diners”.

Comparteix

Icona de pantalla completa