Diari La Veu del País Valencià
‘El Bigotes’ era l’encarregat ‘institucional’ de la visita del Papa a València
Europa Press / València

Així s’arreplega a un informe, del 22 de gener de 2014, de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (Udef) incorporat a una peça del ‘Cas Gürtel’ que s’instrueix en el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) el secret del qual es va alçar la passada setmana. Aquesta peça afectava fonamentalment a la recerca relacionada amb la visita del Papa a València.

En aquest informe es recull la declaració com a testimoni d’aquesta persona que reconeix que va intervenir realitzant un avantprojecte per a la sonorització i definició dels mitjans tècnics necessaris per a realitzar l’acte i que va presentar un pressupost d’un import total de 5.882.253 d’euros el 19 d’abril d’aquell any.

La primera vegada que va parlar sobre aquest contracte va ser al gener de 2006 a través d’una conversa telefònica amb “una persona anomenada Juan Carlos”, qui li va indicar que si podia desplaçar-se a València per a parlar d’un muntatge i es va citar en una cafeteria.

En aquella primera trobada estava el responsable d’Orange Market, Álvaro Pérez, qui li va assenyalar que estaven preparant la visita del Papa a València i que ells eren els “encarregats del projecte des del punt de vista institucional”. El testimoni va arribar a desplaçar-se a Fitur, que es va celebrar entre el 25 i 29 de gener, a veure una maqueta de l’escenari de l’estand del País Valencià que havia realitzat Orange Market.

Així mateix, relata fins a tres reunions amb tècnics de Canal Nou en la seu de la cadena i una altra en la zona on s’anava a instal·lar la sonorització. El testimoni es refereix a una reunió celebrada l’1 de març amb al voltant de nou persones i que quan va acabar, va viure el moment “més incòmode”. Segons la seua versió, els tècnics de Canal Nou avalaven les seues respostes tècniques però els semblava costós el projecte i li indicaven de “abaratir-lo”.

En acabar, Pérez li va dir: “eres el nostre home. Confiem en tu, a veure si pots abaratir”. Per la seua banda, ell li va demanar una provisió de fons per a avalar que els diferents tècnics de les empreses pogueren cobrar i constituir un òrgan de gestió per a garantir la transparència en la contractació de professionals, de personal i d’empreses.

A açò, ‘El Bigotes’ li va indicar que “no hi havia cap problema” ja que “els pagaments els anava a fer Canal Nou”, i que volia el projecte definitiu. A més, li va comentar que s’havia de reduir el pressupost entre quatre i quatre milions i mig d’euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa