Diari La Veu del País Valencià
La I Escola Mediterrània d’Estiu reflexionarà a Xàbia sobre el País Valencià contemporani

Un nou fòrum de debat naix a Xàbia: l’Escola Mediterrànea d’Estiu, una trobada que pretén reflexionar sobre la societat, el sistema comunicatiu valencià o la possibilitat de construir un model productiu, entre d’altres. L’objectiu d’aquesta escola és, segons expliquen els seus promotors, fer una “reflexió asserenada i en profunditat” ja que en política “el temps mediàtic discorre accelerat, marcat per les urgències”. “Una realitat que és encara més acusada en el cas de la societat civil”, assenyalen en un comunicat.

Per a intentar posar-hi remei, el proper 22 de juliol tindrà lloc a aquesta localitat de la Marina Alta aquest fòrum. L’Escola Mediterrànea d’Estiu és una iniciativa impulsada per l’Institut Valencià d’Estudis Socials amb la col·laboració de l’Ajuntament de Xàbia i la Institució Alfons el Magnànim -Centre Valencià d’Estudis i Investigació, que “aspira a convertir-se en cita anual obligada en la reflexió col·lectiva sobre la realitat valenciana”.

Estructurada en quatre debats participatius o workshops, la jornada abordarà temes com les transformacions en la identitat valenciana, el futur del model productiu, la salut de l’ecosistema mediàtic o les relacions entre societat civil, moviments socials, partits i institucions en el context polític sorgit de les eleccions del 2015 i 2016. El diputat a les Corts Josep Nadal (Compromís), el líder de Podem, Antonio Estañ, i el director de l’Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca, seran alguns dels ponents destacats.

La dinàmica dels workshops consistirà en unes breus intervencions a càrrec dels ponents proposats; els seguirà un debat obert amb tots els participants. El perfil dels ponents serà divers, entre representants polítics i institucionals, del món acadèmic, periodistes i representants de moviments socials i veïnals.

La jornada tindrà lloc a la Sala d’Actes del Museu Arqueològic i Etnològic Soler Blasco, al Casc Antic de Xàbia. L’accés és gratuït però és necessari inscriure’s prèviament, atesa la limitació de places. Les persones interessades poden fer-ho a [email protected].

Comparteix

Icona de pantalla completa