Diari La Veu del País Valencià
Denúncia dels dos malalts de SIDA per no medicar-los al CIES de Sapadors
RedactaVeu / València

El grup EUPV-Els Verds ha exigit l’obertura d’una investigació sobre la denúncia de no medicació a dos interns amb sida del CIE de Sapadors, en considerar que el fets “són gravíssims i mereixen explicacions” per part del Govern de l’Estat espanyol, segons han anunciat fonts d’aquesta formació política.

En aquest sentit, el diputat d’EUPV-Els Verds Ricardo Sixto ha presentat una bateria de preguntes en el Congrés, en què reclama conèixer les explicacions del Govern sobre els fets denunciats per dos interns malalts de sida que no reberen la medicació i el tractament adequat en el Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Sapadors a València.

Sense atenció mèdica

“Aquesta vulneració terrible dels drets a l’atenció mèdica no pot deixar-se córrer de cap de les maneres. Exigim respostes i, per descomptat, que s’òbriga una investigació sobre els fets denunciats”.

El parlamentari valencià ha exigit al Govern “que done completes explicacions sobre l’ocorregut a Sapadors. Volem saber exactament què ha passat, que el director del centre done respostes i que s’investigue fins al final, depurant les responsabilitats que calguen”, demana EUPV-EV.

Atac “lamentable” als drets dels interns

Ricardo Sixto recorda que “lamentablement aquesta denúncia no és la primera que coneixem. La plataforma CIES ha denunciat en reiterades ocasions les manques de tractament i la deficient atenció mèdica que es dóna en ocasions en aquestos centres, un comportament absolutament rebutjable i que ataca els drets dels interns”.

El diputat insisteix en la necessitat del tancament d’aquestos centres, “i fins al moment, cal un reglament per als CIE, que fins ara encara estem esperant, i en el qual haurien de contemplar-se totes aquestes qüestions, per evitar que es produïsquen les vulneracions de drets que estan contínuament donant-se”.

Comparteix

Icona de pantalla completa