FGV adjudica a Stadler Rail Valencia la renovació de la flota del TRAM per 43 milions

Els sis trens nous es destinaran a la línia 9, que uneix Benidorm i Dénia
/ València
16 agost 2017 01:00h

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat a Stadler Rail Valencia el contracte de fabricació dels sis nous trens de propulsió dual diésel i elèctrica per a la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d'Alacant. L'import de la licitació és de 43.320.000 d'euros, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

La incorporació d'aquests nous vehicles prevista a partir de 2019 forma part del procés de modernització d'aquesta línia que promou la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i que compta amb un pressupost conjunt que supera els 100 milions d'euros. Tot plegat ha de permetre equiparar aquesta línia amb la resta de l'explotació del TRAM d'Alacant.

La nota oficial explica que "les noves unitats comptaran amb un disseny i unes característiques tècniques actualitzades d'acord amb la normativa existent i seran compatibles amb la utilització de sistemes de seguretat, control i comunicacions d'última tecnologia". Per tant, "amb els nous trens es garanteix una major fiabilitat i seguretat, a més del confort, l'accessibilitat o la informació al client, conforme als estàndards que FGV presta en la resta de les seues línies".

La tracció dual possibilita la circulació dels trens en la part que està electrificada, Alacant-Benidorm (Línia 1), i en la que no ho està, Benidorm-Dénia (Línia 9), amb l'avantatge que, si en el futur s'electrificara tota la línia, aquest nou material mòbil seguiria sent efectiu.

Actualment, el servei en la Línia 9 del TRAM Alacant es realitza amb sis trens diésel de la sèrie 2.500, que estan més de 50 anys en explotació, heretats de FEVE en crear-se FGV. Fabricats entre 1966 i 1973, han sigut modificats i reformats en diverses ocasions en aspectes relacionats amb la motorització, imatge exterior, interior i climatització, però tenen un elevat cost de manteniment, falta de fiabilitat, obsolescència d'equips per ús i estan desfasats respecte a les normatives actuals.

next