Diari La Veu del País Valencià
Factoo assegura que la seua activitat per a estalviar quotes als autònoms és totalment legal

Factoo –propietat de la cooperativa Fidelis Factu, S. Coop.– ha assegurat aquest divendres que la seua activitat és “totalment legal” i que “tots” els seus treballadors i associats estan “perfectament donats d’alta a la Seguretat Social”.

Així ho ha afirmat en un comunicat després que el Ministeri d’Ocupació enllestira la seua investigació a la companyia, iniciada en febrer i avançada per El Confidencial, amb la conclusió que l’empresa fundada per Chema Escrivá serveix per a esquivar l’obligació dels autònoms d’afiliar-se a la Seguretat Social.

Amb la intenció d'”aclarir la situació per a evitar, en la mesura que siga possible, la divulgació de titulars que no arrepleguen la realitat i danyen la integritat de Fidelis Factu”, la companyia ha puntualitzat que la resolució del ministeri està basada sobre la Inspecció Provincial.

Per tant, “caben accions per a defensar els interessos de la cooperativa” i demostrar que la seua activitat “no és irregular ni il·legal, sinó que es tracta de la interpretació per part de la Inspecció”. “Factoo és totalment legal”, subratllen des de la mercantil. A més, expliquen que van rebre la comunicació del departament comandat per Fátima Báñez per correu en la vesprada del passat dimecres i que “tot seguit el ministeri va publicar en el seu web la notícia”.

“No és l’única cooperativa investigada”

Segons els responsables de l’empresa, Fidelis Factu “no és l’única cooperativa de treball associat que està sent investigada, però és cert que és la més popular i de major èxit per la forma de donar servici constant i seriós”.

Per tot això, insisteixen que la companyia treballa “amb normalitat” a l’espera de “l’allau d’informació no entorpisca el bon enteniment amb els nostres associats”. “Hi ha una tendència clara cap a l’economia col·laborativa, cosa que permet a milers de persones treballar des de la legalitat, però també a l’Estat perquè s’evita l’economia submergida”, manifesten.

Respecte a la seua naturalesa, els titulars de Factoo expliquen que “no solament és una cooperativa de tipus impuls empresarial”, sinó que realitza “moltes més accions”, com ara el desenvolupament “constant” d’elements que faciliten l’ocupació i l’economia col·laborativa i l’atenció a associats “16 hores al dia i en cap de setmana”.

“La massa social de Factoo és estable i hi ha molt poques baixes, per la qual cosa els nostres associats estan en la cooperativa de forma contínua i interactuen constantment per a desenvolupar-se professionalment dins de la legalitat”, destaquen. També assenyalen que “s’ajusta a la normativa europea i a l’ordenament jurídic espanyol”, encara que consideren que “poden existir interpretacions contràries sobre la Llei de Cooperatives” i que això “es manifesta pels diversos nivells de regulació que existeixen en les diverses comunitats autònomes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa