Diari La Veu del País Valencià
La humitat obliga el govern d’Alacant a retirar la foto del rei del saló de plens i el PP diu que s’ha incomplit la llei

L’equip de govern d’Alacant ha retirat en els últims dies la fotografia del rei Felipe VI del saló de plens de l’Ajuntament perquè les humitats han afectat el retrat, que ha acabat podrint-se. Aquest fet ha encés el grup municipal del PP, que ha qualificat l’acció d'”inaudita”, tot advertint que el govern municipal format pel PSPV, Compromís i Guanyar Alacant podria haver incomplit la llei en haver celebrat una sessió plenària sense la imatge del cap de l’Estat.

Des de l’equip de govern s’ha explicat que les humitats detectades en la paret on estava penjada la fotografia han acabat per podrir la imatge, de manera que “fa uns dies” es va optar per la seua retirada, alhora que han anunciat que tornarà a estar col·locada en el seu lloc per al pròxim ple.

Per la seua banda, el portaveu del PP, Luis Barcala, ha dit que en el seu grup s’han quedat “absolutament sorpresos” en entrar al saló i observar que s’havia “retirat el quadre”. “És un fet totalment inaudit que, per primera vegada, s’haja celebrat un ple en la ciutat d’Alacant sense estar presidit per un retrat del rei, com ordena la llei. A més, no tenim la més mínima explicació sobre aquest tema”, ha criticat en un comunicat.

El PP en el consistori ha lamentat que aquesta circumstància haja coincidit amb “l’endemà del colp totalitari al separatisme forjat ahir quan el Parlament català va aprovar una llei per a intentar dur a terme el seu referèndum independentista”.

A més, Barcala ha advertit que “qualsevol excusa no val de res, perquè si el retrat del rei no podia estar en la ubicació ordinària, doncs s’hauria pogut col·locar en un lloc del saló de plens, però en cap cas celebrar el ple sense el retrat del cap de l’Estat”.

Crítiques a l’alcalde

El dirigent del PP ha lamentat que l’alcalde socialista, Gabriel Echávarri, haja celebrat el ple sense haver reclamat la presència del retrat institucional. “Crec que l’alcalde hauria d’haver instat a posar una imatge del cap de l’Estat i hauria d’haver exigit que no se celebrara si no es reposava el retrat del rei i molt menys en uns dies en els quals estem sent testimonis de l’atac a la democràcia, a Espanya i a la prefectura de l’Estat en el parlament català”. “La inoportunitat i malaptesa no pot ser més manifesta per part del tripartit, que juga d’una manera molt inconscient amb els símbols i amb les institucions”, ha conclòs Barcala.

Comparteix

Icona de pantalla completa