Diari La Veu del País Valencià
La central de Cofrents se sotmet a debat al MuVIM

El Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) acollirà un debat sobre l’energia nuclear el dimarts 19 de setembre a les 19.30 hores. L’acte està organitzat per la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, coincidint amb la publicació de Txernòbil, Fukushima i la Central Nuclear de Cofrents. El llibre l’han escrit Raquel Montón, responsable de la campanya d’energia i canvi climàtic de Greenpeace Espanya, i Francesc J. Hernàndez, sociòleg de la Universitat de València.

Al treball de Montón i Heràndez es comparen les centrals nuclears de Txernòbil, Fukushima i Cofrents, indicant que tenen el mateix disseny, i s’analitzen les causes dels accidents de les dues primeres, així com les conseqüències per a les societats i el medi ambient pròxims a les plantes. Al volum també es planteja la resposta a què passaria si hi haguera un accident a Cofrents.

En els darrers mesos se n’ha parlat molt de la central nuclear valenciana, que l’any 2021 complirà quaranta anys en actiu. Mentre que Iberdrola, empresa propietària, vol allargar la llicència, les Corts Valencianes demanen el seu tancament.

En el debat que acompanyarà la presentació de Txernòbil, Fukushima i la Central Nuclear de Cofrents hi participaran, a banda dels autors, el polític i activista mediambiental Carles Arnal i la periodista Maria Josep Picó, experta en comunicació ambiental.

Comparteix

Icona de pantalla completa