Diari La Veu del País Valencià
El TSJ declara inhàbils huit jutjats de primera instància fins al 24 de setembre

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha acordat la inhabilitat i la suspensió d’actuacions judicials als jutjats de primera instància després de l’incendi declarat diumenge passat a l’edifici i que va afectar les seues instal·lacions. En concret, l’alt tribunal valencià suspén terminis i actuacions judicials dels jutjats de primera instància 1, 2, 3 i 4 de València fins al 24 de setembre “donada la impossibilitat de tenir accés als expedients i mancar de seu física”.

També declara la inhabilitat i suspén fins a la mateixa data terminis i actuacions judicials als jutjats 5, 6, 7 i 10, encara que aquests mantindran les vistes i judicis ja assenyalats. A més, suprimeixen temporalment l’atenció al públic “fins que finalitze el trasllat a la seua nova seu provisional”.

Aquest acord del TSJ s’ha produït després que els jutges dels jutjats 1, 2, 3 i 4 de la Ciutat de la Justícia de València hagen demanat la suspensió de tots els actes judicials per no tenir nova seu ni accés a expedients judicials.

Per la seua banda, la Conselleria de Justícia, Administracions Públiques, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques ha anunciat que ha convocat representants de tots els col·lectius, professionals, operadors jurídics, estaments judicials i sindicals, així com empreses i proveïdors relacionats amb la Ciutat de la Justícia a una reunió el dilluns, 18 de setembre, en la Sala d’Autoritats del complex judicial.

El motiu d’aquesta reunió és donar a conéixer tots els informes disponibles sobre l’estat de l’edifici després de l’incendi que va patir diumenge passat. A més, durant la reunió, els màxims responsables del departament que dirigeix Gabriela Bravo informaran també de les activitats programades per a atendre les necessitats sorgides per la deterioració de les instal·lacions en determinats òrgans judicials.

Comparteix

Icona de pantalla completa