Diari La Veu del País Valencià
Condemnats per homicidi imprudent arran d’una riuada dos exalcaldes de Finestrat

Dos exalcaldes de Finestrat, a la Marina Baixa, i un exregidor de seguretat han sigut condemnats a multes de 5.400 euros cadascú per la riuada del 2011, on va morir un matrimoni britànic a la cala de Finestrat mentre estaven en un mercat ambulant que l’Ajuntament va col·locar en sòl inundable.

Després d’arribar a un acord previ a la vista oral, el ministeri fiscal i les defenses, l’exalcalde socialista Miguel Llorca, l’exalcalde del PP Honorato Algado i l’exregidor de Seguretat Tomàs Gaspar han acceptat una condemna per dos delictes d’homicidi per imprudència menys greu, que suposa una multa de 10 euros al dia durant 18 mesos per a cadascun d’ells. L’acusació particular ja s’havia retirat de la causa anteriorment després d’haver cobrat la indemnització quasi sencera.

Al jutjat penal núm. 1 de Benidorm les parts han acceptat rebaixar el delicte d’homicidi per imprudència greu, pel qual Fiscalia demanava 4 anys de presó per a cadascun dels ara condemnats, per un d’homicidi per imprudència menys greu que elimina també els altres delictes de lesions i danys que se’ls imputaven. Després de l’acord, de conformitat s’accepta una multa de 5.400 euros per a cadascun dels condemnats.

A més, es condemna de forma subsidiària l’ajuntament de Finestrat i la companyia d’assegurances a pagar el deute pendent per responsabilitat civil. Segons ha informat el jutjat, queden uns mil euros d’indemnització per pagar.

Comparteix

Icona de pantalla completa