Diari La Veu del País Valencià
El TSJ rebutja la suspensió cautelar del decret de Primària plantejada pels professors de religió

La secció quarta de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha rebutjat la suspensió cautelar del decret que regula l’ensenyament de l’assignatura de Religió en Educació Primària sol·licitada per l’Associació Professional de Professors de Religió en Centres Estatals (Apprece) en considerar que no és adient avaluar en fase de mesures cautelars si aquest decret provoca algun perjudici.

Per tant, queda “a l’espera” que el Tribunal Suprem (TS) establisca una doctrina sobre aquest tema i cita diversos casos a Aragó i Extremadura. Així consta en una interlocutòria facilitada pel TSJ valencià, davant el qual cal presentar recurs de cassació en un termini de cinc dies.

Aquesta mateixa sala també va rebutjar, el passat 8 de setembre, la petició de l’associació Apprece per a suspendre per via d’urgència aquest mateix decret d’Educació Primària de la Conselleria d’Educació, a causa que va interpretar que no concorrien “raons d’especial urgència” per a resoldre sense escoltar els arguments de la Generalitat Valenciana.

Ara, en aquest nou escrit, la secció quarta de la sala contenciosa administrativa afirma que els arguments dels recurrents es basen en el fet que el nou decret impugnat suposa la reducció del 50% del temps de docència de Religió respecte a l’horari que establia el decret de 2014.

L’alt tribunal valencià considera que “els sol·licitants de la mesura cautelar plantegen la mateixa a manera de demanda, no citen perjudicis concrets i determinats per al col·lectiu demandant”.

Per tant, continua el tribunal, a l’espera del que resolga el Tribunal Suprem, a la doctrina del qual s’haurà d’ajustar la sala de l’alt tribunal valencià, no es considera oportú avaluar en fase de mesures cautelars els possibles perjudicis que aquest decret puga ocasionar. A més, a aquest argument, la sala afegeix que encara ho és menys “a la vista de l’existència de recurs de cassació pendent davant el TS”.

Comparteix

Icona de pantalla completa